Actualitzat el 15/04/2019

118 propostes al #19Sona9

Dimarts 30 d’abril es faran públics els 18 grups classificats de la fase preliminar

Un cop tancada la inscripció, el jurat seleccionarà els 18 grups que passaran a la següent fase: 12 de Catalunya, 3 de les Balears i 3 més de la Comunitat Valenciana, que competiran als concerts preliminars.


Durant el mes de maig els 18 grups classificats realitzaran els concerts preliminars a Barcelona, els dies 6, 8, 14 i 15 a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. A Palma se celebrarà el divendres 31 al Teatre Xesc Forteza, i finalment el dijous 6 de juny es tancarà aquest fase al Wah Wah Club  de València. En aquests concerts el públic escollirà 6 artistes mitjançant la votació popular al final de cadascun dels concerts. El jurat del Sona9 elegirà els altres 6 grups que passaran a la següent fase, que es realitzarà durant el mes de setembre, i d'aquesta manera es completaran els 12 grups semifinalistes. 

En aquesta preliminar els 18 grups classificats tindran l'oportunitat de realitzar un taller de producció i assessorament per als directes, organitzat per les Cases de la Música. També tots els participants en aquesta fase optaran al Premi Cases de la Música, que consistirà en un pack de serveis musicals.

Els classificats en aquesta fase hauran d’assistir a una sessió formativa a la seu de la SGAE a Catalunya dividida en dues parts:
1) Els drets d’autor i la propietat intel·lectual (SGAE)
2) Els contractes discogràfics, editorials i de management (Cases de la Música).

Una altra novetat per als classificats és el servei gratuït que oferirà La Cúpula Músic de distribució digital a través de plataformes com Spotify, iTunes o Deezer, de les cançons presentades al concurs per part dels 18 seleccionats en aquesta fase. El servei s’activarà un cop finalitzat el Sona9, i tindrà la vigència d'un any.

Podeu consultar els grups que s'han presentat a la dinovena edició del Sona9 aquí.