Actualitzat el 20/11/2019

Maria Jaume Martorell, guanyadora del #19Sona9

Joina s'emporten el Premi Joventut, Urpa el Premi Èxit i Relat el Premi Cases de la Música. El Premi per Votació Popular també recau en Urpa.

La final de la 19a edició ha omplert de bones vibracions la sala Luz de Gas de Barcelona i ha coronat Maria Jaume Martorell, que agafa el relleu de Sandra Bautista, guanyadora del Sona9 2018.


Maria Jaume Martorell
 ha guanyat el concurs Sona9 2019 en la final en directe celebrada aquest dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. 
El Premi Sona9 suposa pels guanyadors del concurs,   l'enregistrament i edició d'un disc amb un productor professional i una minigira de cinc concerts en festivals musicals com l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Bioritme, entre d'altres.


El Premi Joventut, que obté el segon classificat del Sona9, ha estat atorgat a Joina.  Aquest premi consisteix en l'enregistrament a Bucbonera Studios i edició digital d'un EP amb 4 cançons a més d'una minigira de tres concerts en diferents festivals musicals de Catalunya.
 

 

El Premi Èxit, que s'atorga al tercer classificat, ha estat per   Urpa , i comporta l'enregistrament de dues cançons a Bucbonera Studios, edició digital del single i una campanya de difusió als mitjans del concurs.


El Premi per Votació Popular, dirigit al grup amb més vots del públic durant la final del Sona9. Aquest premi se l'ha endut la formació
Urpa , i consta de 1.000 euros en material musical.


El Premi Cases de la Música, al grup amb més projecció de futur de la fase final segons els professionals de les mateixes Cases de la Música de Catalunya. Se l'ha endut Relat  i consisteix en un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, que inclou uns packs d’accions amb l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical, que inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a  la creació.

En el transcurs de la nit  Sandra Bautista , guanyadora de la darrera edició del Sona9, ha presentat les cançons del seu disc  Trapezista  (Satélite K, 2019).


Maria Jaume Martorell   se suma a la llarga llista de guanyadors del Sona9, que en els darrers anys ha premiat grups i artistes com Sandra Bautista (2018)  Senyor Oca (2017),  Lakaste ( 2016),   Est Oest (2015),  Trau  (2014),  Copa Lotus  (2013),  Empty Cage  (2012),   Nyandú  (2011) i  La iaia (2010).

Foto de família de la final del Sona9 2019 Foto: Carles Rodríguez