Actualitzat el 18/09/2020

Escarràs, darrer finalista del vot popular

La formació de Pla de Mallorca accedeix gràcies al vot del públic que va veure el concert en streaming

En el sisè concert preliminar del Sona9 2020, realitzat al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma,també van actuar Reïna i Verlaat.
Ahir, al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma, es va celebrar el sisé i darrer concert preliminar del Sona9 del 2020. Presentant la seva proposta musical en directe, van ser-hi Escarràs, Verlaat i Reïna.

 Reïna. Foto: Laura G. Guerra

Els de Manacor, Reïna, van ser els primers en pujar a l'escenari amb la seva proposta de pop contemporani intimista, presentada a través d'alguns dels seus temes propis com "Tendrum Dois", "Coret", "Tròpic de Capricorn" i "Huracans". Tot seguit, va ser el torn de Verlaat, que va portar al Xesc Forteza una bona dosi pop-rock de Maó amb fusió. Van enfilar la seva proposta amb cançons "Sa vida va a tope", "Xafogor", "Forana", "Binimilà" i "Juriol s'allarga". El punt i final de les preliminars d'enguany el va posar Escarràs amb el seu mestissatge facturat al Pla de Mallorca, fent festa amb cançons com "Dues ales", "Bassiots", "Volant ras", "De sol a sol" i "No en volen saber res".
 

Verlaat. Foto: Laura G. Guerra


El públic, que podia seguir l'actuació en streaming, i votar una vegada acabats els concerts, va decidir posar la seva confiança en Escarràs (amb el 38% dels vots), que queda com a finalista del vot popular. En una votació molt ajustada, Verlaat, va quedar en segon lloc amb el 34% dels vots, i Reïna, amb el 28%.
 

Escarràs. Foto: Laura G. Guerra


D'questa manera, Escarràs, s'uneix al grup valencià Laura Esparza i Carlos Esteban, i a Franc, Golíat, Efímer i Remei de Ca La Fresca, els quatre classificats en els concerts preliminars celebrats a Barcelona. Festes les preliminars, el jurat del Sona9 elegirà quatre grups i el públic el cinquè, escollit entre els finalistes de cada concert.


Aquest diumenge 20 de setembre, sortirem de dubtes, ja que es celebrarà la final online del vot popular a través de les webs www.sona9.cat i www.enderrock.cat. L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 20a edició del Sona9.

Les darreres proves del Sona9 2020 seran els concerts acústics i les gravacions a Bucbonera Studios que es realitzaran entre el 5 i el 31 d'octubre i tindran l'assessorament de la cantant Joana Serrat, nova productora del Sona9. Els 3 artistes que superin aquesta darrera fase passaran a la final del Sona9 2020 prevista pel dimecres 18 de novembrea La Mirona de Salt.