Actualitzat el 18/11/2020

Reïna, guanyadors del 20è Sona9

Les Buch s'emporten el premi Joventut; Lles l'Èxit; Pol Bordas el Cases de la Música, i Efímer el Popular Verkami

La sala La Mirona de Salt ha acollit la final de la 20a edició del concurs, que a causa de les restriccions originades per la pandèmia de la COVID-19 s'ha fet sense públic i en streaming a través de les webs d’enderrock.cat i de sona9.cat.

Reïna, en directe a la final del Sona9 2020. Foto: Carles Rodríguez


Els manacorins Reïna s'han proclamat guanyadors de la 20a edició del Sona9 en una competida final celebrada a la sala La Mirona de Salt. Aquest guardó els suposarà l'enregistrament d'un EP i d'un videoclip, material musical i una minigira de cinc concerts en festivals musicals com l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, el BAM - La Mercè i les Festes de Santa Tecla, entre altres premis.

  Les Buch, Premi Joventut del Sona9 2020. Foto: Carles Rodríguez

El premi Joventut, que obté el segon classificat del Sona9, ha estat atorgat a Les Buch , i consisteix en l'enregistrament a Bucbonera Studios i edició digital d'un senzill amb dues cançons, la gravació d’un videoclip, material musical i una minigira en diferents festivals i mostres musicals de Catalunya.Lles en directe a la final del 20è Sona9. Foto: Carles Rodríguez


El premi Èxit, que s'atorga al tercer classificat, ha estat per Lles,  i comporta material musical per valor de 600€ i  i una minigira en diferents festivals i mostres musicals de Catalunya.


Efímer, premi per Votació Popular Verkami. Foto: Carles Rodríguez


El premi per Votació Popular Verkami, dirigit al grup amb més vots del públic durant la fase preliminar del Sona9, se l'ha endut la formació Efímer , i consta de 1.000 euros en material musical.  
 

Pol Bordas rebent el premi Cases de la Música. Foto: Carles Rodríguez


Per altra banda, el premi Cases de la Música, al grup amb més projecció de futur segons els professionals de les mateixes Cases de la Música de Catalunya, se l'ha endut el raper gironí  Pol Bordas , i consisteix en un programa anomenat Incubadora Musical, que inclou assessorament, seguiment de la carrera musical de l'artista i ajut a la creació, amb l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la carrera musical.  


Maria Jaume actuant a la final del Sona9 2020 Foto: Carles Rodríguez

Maria Jaume , guanyadora de la darrera edició del Sona9, ha tancat la final amb un concert on ha presentat les cançons del seu disc Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020).

Així doncs, Reïna  se suma a la llarga llista de guanyadors del Sona9, que en els darrers anys ha premiat grups i artistes com Maria Jaume (2020), Sandra Bautista (2018), Senyor Oca (2017), Lakaste ( 2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010).