Jordi Novell | Actualitzat el 05/10/2018

La final del Concurs Sons 2018 a la Fira Mediterrània

L'escenari de la Taverna Cervesa Guineu mostra quatre propostes singulars amb la música mediterrània com a eix central

Clàudia Cabero, Menut, Heura Gaya i Electrogralla es disputen el premi de l'onzena edició del concurs de música d'arrel.
Clàudia Cabero. Foto: Carles Rodríguez  

La barcelonina Clàudia Cabero va obrir la nit amb el seu projecte vocal que agrupa elements de la cançó d'autor, el fado i el jazz. En format de trio, Cabero es va acompanyar per la guitarra de Sandra Monfort i el baix de Guillem Aguilar. Cançons pròpies com "El llimoner" o "Lisboa" es van acompanyar de versions personalíssimes del cançoner tradicional portuguès. 

Menut. Foto: Carles Rodríguez

A continuació va arribar el torn del duet Menut , una proposta de folk d'avantguarda vinguda des de Móra la Nova i formada per Carles Blanch a la veu i al guitarró, i Alberto García a la guitarra elèctrica. Cançons pròpies com "No tinc por", al·lusions al cançoner popular de les Terres de l'Ebre, poemes de Víctor Jara i Jaume Coll o versions de La Polla Records van formar part del repertori de Menut a la final del concurs. Una proposta que també forma part del pòquer finalista del Concurs Sona9 2018.

Heurs Gaya. Foto: Carles Rodríguez

La cantant i grallera de les Garrigues Heura Gaya va presentar una proposta molt propera a la cançó d'autor, acompanyada per la guitarra de Santi Méndez i l'acordió diatònic de Cati Plana. Sons tradicionals de distància curta que remeten a l'olor de terra molla i a l'amor per la tradició. Classicisme i solvència incontestables. 

Electrogralla. Foto: Carles Rodríguez

La nit la va tancar Electrogralla , el projecte del sallentí Roger Andorrà que combina els sons de la gralla amb loops i bases electròniques. Música tradicional instrumental i acumulativa que interpel·la als sons d'arrel: el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tonades de l’imaginari tradicional català. En algunes cançons, Andorrà es va fer acompanyar per la ballarina ballarina Núria Hontecillas. Culte a la gralla.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.