Les arrels rockeres de Mox

Escolta un tastet del disc: "Barat a un gest"

| 27/05/2015 a les 15:00h

La formació valenciana Mox presenta el 13 de juny el seu nou àlbum, Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015), un treball que parteix dels sons i les melodies de la cultura popular valenciana i les passa pel propi filtre donant-los una sonoritat rock. A EDR estrenàvem un tastet d'aquest nou treball: la malaguenya "Barat a un gest". 
Mox. Fot: Arxiu Mésdemil

La formació de Puçol Mox publica el seu tercer treball: Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015), que han pogut enregistrar després de guanyar la setena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, que tanca les inscripcions de la vuitena convocatòria el 31 de maig. Arriba després de Telacarregues... xato! (autoeditat 2003) i del disc que els va fer canviar de paradigma, Palifonies (autoeditat, 2013). "Després d'haver guanyat el Concurs Sons de la Mediterrània hem disposat de més recursos per enregistrar-lo, i això ha suposat que tinguérem més temps d'estudi, a més de l'excel·lent material d'RPM Estudios", comenta Vicent Redolat, cantant de la formació que s'ha coronant com el primer grup valencià de rock que guanya un concurs d'aquest tipus al Principat: "A més, ens va arribar al cor que justmanet fos un 9 d'octubre, dia dels valencians!".

"Tuactes i rebombris segueix amb la línia encetada amb Palifonies. Conté vuit cançons pròpies inspirades en diferents estils musicals populars i tradicionals arrelats a la nostra i a altres terres, com el cant de batre, el fandango, la tarantel·la, la jota o la dansà, que passem pel filtre de Mox per convertir-les en una cosa nova", afegeix. Mox va sorgir com una banda de punk-rock melòdic fins que un dia un d'ells va pensar que podien adaptar una albà, cant típic de la cultura valenciana: "Un dia qualsevol vam fer la prova i vam dir 'xe tu, açò té força!', i vam seguir estirant el fil amb altres estils musicals tradicionals".



A EDR estrenàvem una malaguenya titulada "Barat a un gest" . Parla del desamor i de lo autèntica i genuïna que és la terra on viuen Mox. "Usem la primera frase i la base harmònica de la Malaguenya de Barxeta, que ens inspira. La resta de la cançó és de collita pròpia", comenta el cantant.

Per realitzar aquest disc no han estat sols, han tingut la col·laboració de luxe de Pep Gimeno 'Botifarra', que interpreta l'últim tema del disc: "No és fàcil trobar-li un lloc a l'agenda, però s'hi va comprometre i va complir amb la seva paraula. No és sols un gran artista, sinó també una gran persona. Des d'ací, moltes gràcies, Pep!".

El 13 de juny a partir de les 19.30 h Mox faran rebombori a l'Espai Jove de Puçol, acompanyats de Cavallo i Hugo Mas, Kave Kanem, A-phonics i Lost Fills. El mateix dia estarà disponible el disc en format físic. El grup de Puçol també serà al Vendrell, en el marc del XXVI festival de música tradicional Música a la Vila, i a la Fira Mediterrània de Manresa.
Arxivat a: Enderrock