La protesta de Cesk Freixas a L'Auditori

El 5 de febrer presentarà el cinquè disc a Barcelona

| 30/01/2015 a les 10:48h

El darrer treball del cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, Protesta (Temps Record, 2014), és més punyent, directe i sense autocensura, una reivindicació cultural necessària en el context actual. Tant per la cançó d'autor com pels valors i discurs, el BarnaSants és una parada obligada per a Cesk Freixas, que prepara una posada a escena colpidora.
Cesk Freixas Foto: Juan Miguel Morales

L'any passat Cesk Freixas va publicar Protesta, que a més incloïa el directe del concert de 10 anys de trajectòria enregistrat a la sala Luz de Gas. La darrera referència de l'artista té un aire rocker i poètic, i el dijous 5 de febrer el rebatejarà a la sala barcelonina.

El cantautor ha optat pels arranjaments i la producció musical de Víctor Nin, guitarrista que l'acompanya des del 2006, i al concert l'acompanyarà també tota la banda: Raimon Iniesta (bateria i percussió), Cesc Martorell (baix) i Toni Mena (guitarres). 

Protesta té una línia literària, un retorn als orígens més reivindicatius. En directe s'hi sumarà l'escriptor Roc Casagran, que ja havia col·laborat anteriorment en el projecte, per fer palesa la connexió entre la poesia i la cançó d'autor. "En Roc és un creador increïble, que basa la seva obra en l'observació de l'entorn, de la realitat, i ho fa sortint de la retòrica i l'estètica preestablerta. És extremadament original quan escriu, i la seva mirada, sempre crítica, ens ajuda a reforçar la idea que ens cal que la cultura torni a les seves arrels: un espai de debat i de qüestionament, on poder plantejar-nos preguntes i trobar les respostes col·lectivament", valora Freixas
 
'Tant de bo les cançons siguin bales' 

És un dels versos de "Brindo per tu", cançó inclosa al darrer disc. Cesk Freixas es considera un creador cultural i les seves cançons es vesteixen d'un missatge social i crític. Considera que la cultura és un element cohesionador i per això ofereix en descàrrega gratuïta tots els seus treballs: "Sempre he preferit que el públic, abans de gastar-se 15 o 20 euros comprant-se un disc, compri una entrada i vingui als concerts".

Segons el cantautor del Penedès, la indústria discogràfica està impregnada d'errors històrics que s'han aguditzat amb la crisi, així que aposta per la proximitat, sense intermediaris: "Tot i que volem que el disc se segueixi venent a les botigues –per això hem marcat preus de venda inferiors als 12 euros–, creiem que la millor manera per fer que les cançons arribin a més persones –és per això que cantem, perquè ens escolti algú– és posant-lo en descàrrega lliure des del nostre lloc web".

Protesta va sortir a la venda el maig del 2014 i des d'aleshores se n'ha venut 2.000 còpies. Des que el van penjar al web de manera gratuïta 7.000 persones se l'han descarregat. 
Arxivat a: