Mämpon, descontrol sonor!

Estrenem el videoclip "Stampede" de la formació d'afrobeat i psicodèlia

| 24/02/2016 a les 12:00h

Un escenari atapeït i un beat desenfrenat són les coordenades dels directes de Mämpon. La formació multitudinària presentarà el segon disc, homònim, el 5 de març a Barcelona, i en exclusiva a Enderrock.cat n'avancem una estampida sonora. 
Mampön. Foto: Arxiu del grup

La devoció per la psicodèlia i l'afrobeat acompanya Mampön des de l'inici: "Cadascú de nosaltres té una història diferent en el seu primer contacte amb la música, però el comú denominador és que a tots ens agrada la música negra. Tots venim d'estils diferents, de necessitats rítmiques distants les unes de les altres, i la música negra és el que ens uneix, és l'inici i el final del nostre viatge", valora el saxo baríton Cèsar Hernández. 

És en aquest segon disc, homònim, editat per Yellow Gates Records el passat novembre, on el grup ha trobat el seu so. Un exemple és el clip de la cançó que estrenem a Enderrock.cat: "Stampede". Tres membres de la banda la defineixen a la seva manera: "És com tirar-se des d'un precipici, obrir les ales i volar! Aterrar davant d'una 'manada desbocada' de búfals en zel i a córrer!", diu el guitarrista Héctor Rodríguez. El saxofonista hi afegeix: "És un tema molt potent, amb molta energia i que literalment se t'emporta. És una 'Stampede'!". Per al baixista Pere Juanola, en canvi, és "una 'locomotora animal' que va a tota castanya i sense control, travessant altiplans i l'estepa sota l'abrasador sol africà!".
 


A la gravació hi va haver quinze músics, i als escenaris la formació es redueix a onze. Ben aviat se'ls podrà sentir en directe: el dissabte 5 de maç al Marula Café de Barcelona (22 h).  

Mämpon
va participar en un homenatge al músic nigerià Fela Kuti l'any 2012 que es va materialitzar en un disc conjunt, La música es el arma del futuro (A Tribute to Fela from Spanish Bands). A més, també ha format part del segon volum dedicat a la música negra Blackcelona (DiscMedi, 2014) amb la cançó "Bar girl". 
Arxivat a: Enderrock, psicodèlia, afrobeat, barcelona, mampön, estrena