Pol Fuentes i Rereguarda a Enderrock TV

Aquesta setmana també passen pel programa musical Mery Lemon, Jaume Arboledas i Roger Usart

| 09/01/2017 a les 15:00h

De dilluns a divendres l'actualitat musical dels Països Catalans arriba a la petita pantalla de la mà del programa Enderrock TV. Els grups protagonistes de la setmana són cinc, i aquests dies els toca a Pol Fuentes, Mery Lemon, Jaume Arboledas, Rereguarda i Roger Usart.


Dilluns bel·licistes. De la mà del seu amic i músic admirat Bernat Sànchez (Mine!, Joana Serrat, Murdoc, Eh!Pol Fuentes (ex-Rosa Luxemburg) ha iniciat la seva etapa musical en solitari amb el disc Una nova guerra (Picap, 2016), traient a passejar l'obscur cantautor d'art i assaig que sempre havia tingut reclòs en algun racó del cos. En el so hi trobarem una veu carismàtica i una interpretació amb caràcter, lligada als arranjaments justos per servir-li d'escenografia.

Dimarts ferotges. Mery Lemon, el grup que es va donar a conèixer per la seva innovadora aposta per crear cançons personalitzades per als seus seguidors, llança ara el seu segon disc, La gente del hielo pueblo feroz (2016). Fa unes setmanes presentaven "El círculo perfecto", cançó que parlava d'anar deixant enrere els pors i la soledat. La nova peça que portaran al programa serà "Animal".

Dimecres en duet. El cantautor de Sant Feliu de Codines Jaume Arboledas fa un pas endavant en un format més íntim i personal. Després d'haver militat al projecte amb banda Arboledas, ara presenta un EP anomenat L'advocat i el diable (Quimera Records, 2016) amb quatre cançons on ell mateix porta el pes musical en companyia de Montse Clapers a les veus. Al plató del programa el músic interpretarà la cançó "El que queda de mi" en directe.

Dijous combatius. Després de tres anys als escenaris i amb un EP a l'esquena, els reusencs Rereguarda han decidit presentar el primer disc, Res s'atura (Mediaframe Producciones, 2016). Amb una mescla entre l'ska, el reggae i el punk, el grup s'endinsa en la diversitat d'estils, mantenint el missatge crític de l'EP Primer assalt (autoeditat, 2015). A Enderrock TV sentirem com sona "Seguim units".

Divendres de pors ocultes. Roger Usart forma part d'una fenomenal generació de músics pertanyents a la comarca d'Osona. Ara presenta el segon disc, Songs from a Twisted Neck (Great Canyon Records, 2016), deu noves composicions escrites pel mateix Usart interpretades per la seva banda habitual, Toni Mena (guitarres i dobro), Marçal Ayats (violoncel) i Toni Serrat (bateria i percussions) i produïdes per Ryan Boldt, líder del grup canadenc The Deep Dark Woods. En directe tocarà "The Scariest Thing".
Arxivat a: Enderrock