Ayala, de la teoria a la pràctica

Estrenem "Regeneracionismo", primer avançament del segon disc de la banda de pop barcelonina

| 08/02/2017 a les 07:00h

Créixer és un luxe quan t'adones que amb els anys el teu cap està més ben moblat i tu més ben situat. La maduresa que es palpa en la nova cançó d’Ayala és fruit de 10 anys de trajectòria com a banda i de sis des de la seva primera referència el 2010. Res els tira enrere.
Ayala Foto: Ainhoa Fernández

Aquest llarg interval de temps entre disc i disc és degut a “la manera de funcionar de la banda”, com destaca Roger López Ayala, impulsor principal de la formació. El fet d’autoeditar-se, autoproduir-se i autopromocionar-se genera molta feina “per a algú que no es paga el lloguer amb la música”. A foc lent, arriba Teorías y escuelas (autoeditat, 2017) aquest proper 16 de febrer.


La cançó que estrenem, "Regeneracionismo", vol reivindicar “la veritat i la singularitat” que hi havia en figures regeneracionistes com Ortega y Gasset i Unamuno que ideologies molt diverses s'apropien. Hi ha pocs personatges com ells (“uno entre un millón”), sobretot perquè pocs són els que aconsegueixen tenir un pensament tan polièdric (“un millón en uno”).
 
El concepte del nou disc està molt més clar: estudiar científicament i líricament els comportaments de l’ésser humà. López Ayala és docent universitari i amb Teorías i escuelas ha volgut “homenatjar d’alguna manera els científics de les ciències socials”. És necessari tenir ben apreses les lliçons per convertir-les en càpsules pop de primer nivell estètic i intel·lectual.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Ayala, estrena