L'equilibri de Blaumut

El grup presenta "Equilibri", el primer single del seu tercer disc d'estudi

| 23/02/2017 a les 12:20h

Trobar l'equilibri entre la nostàlgia i l'optimisme, la valentia i la tristesa amb un ritme més electrònic és la corda fluixa per on camina el nou disc de Blaumut. L'àlbum sortirà a la llum el proper 17 de març i avui el grup ja n'ha avançat una cançó, la que dona nom al treball.

Blaumut. Foto: Noemí Elias

Equilibri (Música Global, 2017) ha estat gravat als estudis Gravaciones Silvestres i produït per Marc Parrot. El cantant Xavi de la Iglesia comenta: "Ens va ajudar a ordenar conceptes i entendre'ns a nosaltres mateixos. Ha estat un àrbitre perfecte". El violinista Vassil Lambrinov hi afegeix: "No volia que es perdés l'essència de Blaumut".

El primer avançament del disc, "Equilbri", revela una incursió cap a ritmes més rockers i contundents, tal com han demostrat als darrers concerts de la gira d'El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015). La cançó parla de la dificultat de trobar l'equilibri en alguns moments i de mantenir-lo, perquè "al final l'has de mantenir per seguir dret", explica De la Iglesia.  



Inicialment "Equilibri" no estava pensada per ser el senzill. Es va gestar a mig disc, mentre estaven gravant. El cantant ho descriu així: "Un dia estava provant veus al jardí del Marc. Em vaig estar una estona allà i va sortir la melodia. I mira, ha acabat sent el primer senzill i el nom del disc".

A la portada d'Equilibri hi apareix un far, fet pel dibuixant i il·lustrador Ignasi Font. A la portada també hi surt un triangle invertit que juga amb aquest equilibri que dona nom al disc. 

Definit pel grup català com "una barreja perfecta entre el primer i el segon disc", Equilibri marca un punt d'inflexió en la trajectòria del grup i "el punt on és Blaumut ara mateix, aquesta corda fluixa per on volem caminar", expliquen. 
Arxivat a: Enderrock