Es reuneixen Els Cinc Dits d'Una Mà

El 31 de maig homenatjaran Pete Seeger i Xesco Boix al CAT

| 02/04/2014 a les 07:00h

Després de 30 anys, el col·lectiu de cantants-animadors Els Cinc Dits d'Una Mà torna als escenaris. El 31 de maig al CAT de Gràcia (19 h) encetaran aquesta nova etapa homenatjant el seu impulsor, Xesco Boix, i el patriarca del folk mundial Pete Seeger.

Els Cinc Dits d'Una Mà a la plaça de Catalunya de Barcelona, la diada de la Mercè del 1982


El nord-americà Pete Seeger (1919-2014) va ser el gran referent artístic i professional del català Xesco Boix (1946-1984), que va adoptar-ne l'estima pel públic infantil i una manera eminentment participativa d'entendre la música. Després de formar part d'El Grup de Folk i Ara Va de Bo, entre altres, Xesco va crear el col·lectiu Els Cinc Dits d'Una Mà amb Àngel Daban, Toni Giménez, Lluís Maria Panyella i Noè Rivas: animadors que es coordinaven i actuaven individualment, però que també van fer una vintena d'actuacions conjuntes. Segons expliquen ells mateixos, a través de l'animació amb les cançons, els contes, les danses, la llengua i la cultura catalanes, van trobar una forma de comunicació, d'educació, de convivència, de transmissió de valors personals i culturals, de reivindicació i lluita pel reconeixement dels drets dels infants, quan cantar i fer animació musical per a la mainada era gairebé una qüestió de militància. Xesco Boix va morir el 1984 i la resta del col·lectiu va seguir treballant conjuntament dos anys més.
Des d'aleshores, Àngel Daban, Toni Giménez, Lluís Maria Panyella i Noè Rivas s'han mantingut en actiu. Ara han decidit reunir-se i encetar una nova etapa que arrencarà el 31 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius amb un doble homenatge a dues figures cabdals: Xesco Boix i Pete Seeger.

Més informació al blog d'Els Cinc Dits d'Una Mà.

Arxivat a: Sons de la mediterrània