Estrena

Els dubtes atemporals de Tancat per Defunció

Tancat per Defunció va ser un dels grups punters dels 90, just quan l’esclat del rock català

El 24 de novembre es publica el seu nou àlbum, «Temps de dubtes», i nosaltres n'avancem dos temes

| 07/11/2017 a les 07:00h

Tancat per Defunció
Tancat per Defunció | Segell Microscopi
El pròxim 24 de novembre és la data que Tancat per Defunció fa 15 anys que espera: l'estrena de Temps de dubtes (Microscopi, 2017). El disc va ser enregistrat el 2002, i es va deixar en repòs a l'espera de temps millors. L'àlbum havia quedat congelat en el temps, però quan els sabadellencs li han tret tot el gebre de sobre, s'han trobat que està intacte. El formen temes atemporals que mantenen l'essència de la banda i la sonoritat que els caracteritza, però alhora és actual i adequat als temps que estem vivint.

El nucli del grup el formen Jaume Papell (veu, harmònica i guitarres), Enric Romà (baix i veus) i David Torras (bateria). A Temps de dubtes, els músics que hi col·laboren van anar apareixent com per art de màgia durant les sessions de gravació, fent realitat la il·lusió de poder enriquir la sonoritat del disc amb instruments com el xel·lo, la flauta travessera, el sitar, el piano, el contrabaix i fins i tot un didjeridú.



"Temps de dubtes és un disc on despleguem una gran creativitat i treballem cada tema intentant afegir-hi instruments que no eren típics en la sonoritat del grup, per aconseguir l'emoció que necessita cada cançó", explica el compositor Jaume Papell. Hi afegeix també: "É
s un disc amb lletres introspectives que parlen essencialment del viure, les experiències, el que s’aprèn al perdre, el pas del temps, els desamors, és a dir, grans temes que són tractats des de dins".

A Enderrock.cat estrenem els temes "El cuc" i "Vaixells de paper". Sobre aquest últim, Papell diu: "Es compara la fragilitat dels vaixells de paper amb l’amistat dels amics del carrer, aquella que semblava per sempre i que, sovint, quan arriba l'edat adulta (el mar immens del viure) es desfà".



L'any 1989, Tancat per Defunció va enregistrar el que va ser el seu primer disc, Sense retorn (Picap, 1990) amb producció de Pep Sala. L'any següent es va publicar Llença-t'hi  (Picap, 1991), produït per Toni Carmona –guitarrista de l'Orquesta Mondragón i Joaquín Sabina–. L’any 1992 van ser seleccionats per la SGAE per pujar a l'escenari del Music Seminar de Nova York. Va ser el primer grup de parla catalana que hi va tocar. Després d'uns anys de silenci, el 1995 van publicar Bevent silenci (AZ Records). El 2014 tornen a entrar a l’estudi, després de fer un Verkami, i neix Obert per a tu (autoeditat, 2014), un recopilatori amb temes regravats i actualitzats i dos temes inèdits.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Tancat per Defunció

COMENTARIS

Enhorabona!

Anònim, 08/11/2017 a les 08:40

Un plaer escoltar els vostres Vaixells de paper!, temps era temps... i sona de meravella.
Molts ànims!!

Temps de Dubtes

Marc Abad, 09/11/2017 a les 16:01

M'encanta aquest disc, alguns temes ja els havia escoltat en directe al Griffin de Sabadell o al Xocolata Fest, com Vaixells, Cremant Passat i sobretot El Cuc. Amb els xel.los i flauta etc sonen encara molt millor...Sort

Tancat per Defunció

Anònim, 09/11/2017 a les 18:23

M'agraden molt aquestes dues cançons. A veure com sona la resta del disc...Amb ganes d'escoltar-lo sencer!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.