Actualitat

Oques Grasses: de 'El Rey León' a 'Meravellós desastre'

Després de preestrenar el concert dramatitzat 'Meravellós desastre' a Seva, Oques Grasses comencen la gira que passarà per Vic, Lleida, Mallorca, el Vendrell i Girona

Parlem amb el cantant i autor de l'obra, Josep Montero

Oques Grasses s'estrena al teatre musical amb «Meravellós desastre»

| 07/11/2017 a les 10:40h

Preestrena de l'obra 'Meravellós desastre' al Teatre de Seva
Preestrena de l'obra 'Meravellós desastre' al Teatre de Seva | Fourni Produccions
Els osonencs Oques Grasses volen allunyar-se de les festes majors i s'endinsen en una nova etapa i un nou espai: el teatre. El cantant i lletrista Josep Montero ha teixit un espectacle musical i teatral, Meravellós desastre, a través de les cançons del grup, amb un guió escrit a quatre mans amb el també actor de l'obra Galdric Plana. 

Després de preestrenar-lo el passat dijous 2 de novembre al Teatre de Seva, aquesta setmana comença la presentació oficial de l'espectacle que es podrà veure a cinc indrets dels Països Catalans: Vic (Teatre L'Atlàntida, 11 de novembre), Lleida (Teatre la Llotja, 18 de novembre), el municipi mallorquí de Lloseta (Teatre, 1 de desembre), El Vendrell (TÀG Teatre Àngel Guimerà, 9 de desembre) i Girona (Auditori, 10 de desembre). 

Òpera prima de la vida i l'amor
"Vaig escoltar totes les nostres cançons amb atenció des de fora i em vaig adonar que totes parlaven de l'amor en general", comenta Montero. A partir d'aquí i durant tres mesos, ha elaborat una obra que relata una història d'amor en totes les seves fases. "És una història d'amor que es pot aplicar al grup, a una relació amorosa o a qualsevol cosa per la qual sentis amor". Un argument al qual donen vida dos actors a escena: el mateix Galdric Plana i Anna Bussanya.

Meravellós desastre es mou en l'univers surrealista oquístic, però el gruix de la dramatúrgia conté idees més desenvolupades que en el si d'una cançó, i el to musical i festiu del grup de vegades queden més amagats. Però es manté la seva idiosincràcia en versos tan propis com 'aspersor d'amor, escopinya'.

Imatge final de la preestrena amb els actors a l'escenari. Foto: Fourni Produccions


L'obra té una durada de 90 minuts. Música i teatre s'interpel·len en una posada a escena que recull l'ideari de la banda en el pla visual, amb el vestuari que els ha acompanyat al llarg dels tres discos, i també conceptual: "Des de la faceta més profunda, esperançadora, esbojarrada, la crítica social però sortint dels tòpics", valora el cantant i guitarrista.

Josep Montero s'ha inspirat principalment en l'estructura de la pel·lícula d'El Rey León a l'hora de treballar en Meravellós desastre: "La vaig mirar tres vegades per mirar en quin tempo passaven les coses. Es veu que l'estructura està basada en Hamlet i jo no ho sabia, m'ho han dit més tard". 

En el pla musical, l'espectacle inclou cançons d'Oques Grasses que s'adiuen a la trama argumental i n'ha afegit tres de noves, dues de les quals les ha escrites expressament.



Plans futurs
De moment aquesta incursió teatral només es podrà veure cinc vegades entre novembre i desembre, però el grup avança que si l'experiència és satisfactòria tornaran a presentar-la de cara al 2019. Abans d'acabar aquest 2017, però, oferiran una cita especial a Barcelona, de la qual encara no han donat els detalls.

Al llarg de l'any vinent Oques Grasses treballaran en el que serà el seu quart disc d'estudi, del qual Josep Montero assegura que ja té bona part de les cançons escrites.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, osona, seva, teatre, oques grasses, meravellós desastre, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.