Feliu Ventura, en concert solidari pel 'cas Torà'

| 09/06/2007 a les 07:00h

El cantautor de Xàtiva actua avui dissabte al Casino de Calaf (22:30h) en solidaritat amb Jordi Vilaseca, el jove de Torà detingut i empresonat l'abril de 2003 per ordre del jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, acusat de formar part d'un escamot de caràcter independentista i antisistema que hauria comés diverses accions de 'terrorisme de baixa intensitat' a les terres de Ponent. El jove va ser empresonat a Madrid durant uns mesos i va denunciar tortures per part dels mossos d'esquadra, responsables de la seva detenció. Un cas que l'Audiència de Lleida ha denegat d'investigar i que ja ha arribat fins al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.

Alfabets de futur
L'acte de Calaf servirà per denunciar el cas. Feliu Ventura presentarà les cançons del seu darrer treball, Alfabets de futur (Propaganda pel Fet!, 2007), amb el qual està girant arreu dels Països Catalans i més enllà: tres dels seus darrers recitals han tingut lloc en terres Occitanes, el passat mes de maig, a Aix en Provence, Marsella i Le Ciotat.
En l'acte també es presentarà el documental Silenci: aquí es tortura, elaborat per un col·lecitu de periodistes catalanes, que denuncia els mecanismes que, segons aquest treball periodístic, emparen la pràctica de la tortura a l'Estat espanyol.
Arxivat a: Enderrock