Cesk Freixas recorre 'El camí cap a nosaltres'

| 13/06/2007 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
El proper 16 de juny surt a la venda el segon disc del cantautor penedesenc Cesk Freixas, El camí cap a nosaltres (autoeditat, 2007). A la primera trinxera de la renovada cançó d'autor, la seva proposta pren consistència en aquest segon àlbum, gravat entre Sant Sadurní d'Anoia i Sant Pere de Riudebitlles, amb la producció i aportació musical de Magí Batalla (Revolta 21, Transpenedès Jazz Orquestra). Un disc que fa honor a una atapeïda agenda de concerts: els pròxims són el 16 de juny a Santa Coloma de Farners, el 17 de juny a Sant Feliu de Llobregat en el marc del festival Culturaviva de la CAL, i el 19 de juny a Barcelona, al Cafè Literari Artemísia.
"El camí cap a nosaltres, a més del títol del disc, és una cançó que transmet una dosi d'esperança en totes les lluites d'arreu del món", explica el cantautor. Les noves lletres són menys directes que "A Catalunya, el meu país" o "No amaguis la llengua", del primer disc de Cesk Freixas, Set voltes rebel (Bullanga, 2005). "Sense perdre contundència, crec que així és molt més fàcil arribar a la gent no d'un sector determinat, sinó d'un públic més ampli. Dient el mateix, però no sent explícit". Així, en temes com "No sempre" parla de la violència de gènere, "una malaurada repetició que existirà fins que els sistemes socioeconòmics que ens rodegen no canviïn", o "T'esperem companya", dedicada a la presa política Laura Riera.
Cesk Freixas és un músic que veu en l'esclat digital una oportunitat per difondre la seva música: a més de tenir web, MySpace i bloc, també ha llicenciat les cançons del disc a Creative Commons, per facilitar-ne la lliure difusió.

Xèriff de Dr. Calypso
Xèriff de Dr. Calypso | Xavier Mercadé
Descobrim els artistes referencials de l'il·lustre cantant de Dr. Calypso
Artur Estrada a la sala Vol
Artur Estrada a la sala Vol | Juan Miguel Morales
Míriam Cano visita aquesta sala del Poblenou liderada pels membres de la cooperativa L'Afluent
Tarta Relena
Tarta Relena | Clàudia Torrents i Júlia Puig
El duet vocal ens parla del seu primer disc, publicat aquesta setmana amb el segell The Indian Runners
A final de l'any passat ja us vam parlar de Tarta Relena, aquelles dues noies (la Marta i l'Helena) que cantaven a capel·la i que ens avançaven una cançó de rebetiko ("Tou votanikou"). Doncs aquesta setmana el duet ha publicat el seu primer disc, de vuit cançons, amb el nom Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019).
Lali BeGood
Lali BeGood | Arxiu grup
Estrenem el videoclip de "La vida secreta de les formigues", un cant ecologista i de respecte pels animals
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Estrenem el videoclip de "92", una cançó que forma part del proper disc del grup | L'àlbum 'Son' veurà la llum el proper 21 de gener