Cesk Freixas recorre 'El camí cap a nosaltres'

| 13/06/2007 a les 07:00h

El proper 16 de juny surt a la venda el segon disc del cantautor penedesenc Cesk Freixas, El camí cap a nosaltres (autoeditat, 2007). A la primera trinxera de la renovada cançó d'autor, la seva proposta pren consistència en aquest segon àlbum, gravat entre Sant Sadurní d'Anoia i Sant Pere de Riudebitlles, amb la producció i aportació musical de Magí Batalla (Revolta 21, Transpenedès Jazz Orquestra). Un disc que fa honor a una atapeïda agenda de concerts: els pròxims són el 16 de juny a Santa Coloma de Farners, el 17 de juny a Sant Feliu de Llobregat en el marc del festival Culturaviva de la CAL, i el 19 de juny a Barcelona, al Cafè Literari Artemísia.
"El camí cap a nosaltres, a més del títol del disc, és una cançó que transmet una dosi d'esperança en totes les lluites d'arreu del món", explica el cantautor. Les noves lletres són menys directes que "A Catalunya, el meu país" o "No amaguis la llengua", del primer disc de Cesk Freixas, Set voltes rebel (Bullanga, 2005). "Sense perdre contundència, crec que així és molt més fàcil arribar a la gent no d'un sector determinat, sinó d'un públic més ampli. Dient el mateix, però no sent explícit". Així, en temes com "No sempre" parla de la violència de gènere, "una malaurada repetició que existirà fins que els sistemes socioeconòmics que ens rodegen no canviïn", o "T'esperem companya", dedicada a la presa política Laura Riera.
Cesk Freixas és un músic que veu en l'esclat digital una oportunitat per difondre la seva música: a més de tenir web, MySpace i bloc, també ha llicenciat les cançons del disc a Creative Commons, per facilitar-ne la lliure difusió.
Arxivat a: Enderrock