Obituari

Adéu a Claudi Martí, l'home d'Edigsa

Mor un dels homes forts de la discogràfica de referència de la Nova Cançó

| 08/03/2019 a les 12:40h

Àngel Casas, LLuís Llach, Josep Maria Bachs i Claudi Martí al Gran Premi del Disc de Lloret
Àngel Casas, LLuís Llach, Josep Maria Bachs i Claudi Martí al Gran Premi del Disc de Lloret | Arxiu Josep M. Macip
Ha mort Claudi Martí als 84 anys, advocat i un dels homes fonamentals de la història de la Nova Cançó. Amic d’Enric Cirici i de Josep Maria Macip, l’any 1963 va incorporar-se a Edigsa, l’editora fundada per Josep Espar Ticó, Francesc Cabanes i Josep Maria Macip el 1961 i a partir de la qual es va cimentar bona part de la música en català dels anys seixanta i setanta. A l’editora va ocupar-se de la relació amb la censura, de l’organització dels festivals i de la relació amb els artistes. A partir de l’any 1970 a més, en va ser el gerent. Martí va deixar la companyia el 1980, tres anys abans de la desaparició d'Edigsa.

Josep Maria Macip el recorda com “una bona persona, que tenia bona relació amb tothom. Fa unes setmanes em va trucar molt content perquè Joan Manuel Serrat li havia enviat la caixa que ha publicat amb tots els discos en català i li havia adjuntat una carta personal d’agraïment i record dels temps viscuts. També va treballar i es va fer molt amic de La Trinca…”. Per la seva banda, L’actual director de Picap, Joan-Carles Doval el defineix com “una persona refinada, intel·ligent, que tenia bon gust i que sabia que es feia. Era un patriota”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Claudi Martí, actualitat

COMENTARIS

Claudi Martí in memoriam

Jei Noguerol, 11/03/2019 a les 17:49

Sense en Claudi Martí no existiría mai la Nova Cantiga Galega. Gràcies per la teva inmensa generositat i per la teva sensibilitat a flor de pell que ens vas encomenar a tots els que vam tenir la sort de dir el teu nom. Deixo aquí constància del meu humil, sentit, i mai més merescut homenatge, Claudi. Viviràs para sempre na eternidade.

Al Pirineu

ToniCuni, 29/02/2020 a les 09:21

Me sorprende la noticia con más de un año de retraso. Te recuerdo en Dax, cocinando para el resto de tus tres amigos. Una tranquila conversación tras la abundante comida. En realidad sólo había un nexo común entre los cuatro, no obstante todo transcurrió plácida, superficial y suavemente.
Ya no podré preguntarte: ¿Qué sabes de Antonio? Uno de los comensales, el que vivía en un muy pequeño ático de Sant Gervasi, uno de los hombres más buenos que he conocido. ¿Dónde debe estar?
Amigo, que sigas descansando en paz o que la tierra te sea suave.ç
Toni

Una abraçada

Juan Cerdán Plaza , 07/08/2020 a les 14:52

Acabo d’assembentar-me. Gràcies pels moments a Das , Barcelona , Nova York , etc. Una part de la meva formació persona l es relaciona amb tu. Avuí he estat al Cementiri de Collserola per veure si t’havien enterrat amb el teu tiet, però estàs a Sant Gervasi, et buscaré i et trobaré....., ! Descansa !

Excellent record

Elíes Richart, 02/06/2022 a les 11:21

Excellent profesional i millor persona, elegancia i delicadesa amb tots els que van "treballar" per la Nova Cançó Catalana (Coneguts i Desconeguts). Gracies Claudi !!.

Descansa en pau !!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.