Festivals

Els músics fan camí cap a Ítaca

Els Catarres, Oques Grasses, Suu i Roba Estesa, entre altres, participen en l'enregistrament de la cançó de Lluís Llach

 La campanya ha estat coordinada pel festival empordanès Ítaca, que se celebrarà del 20 d'abril al 7 de juliol

| 25/03/2019 a les 11:00h

Els músics que participen en la versió d'«Ítaca»
Els músics que participen en la versió d'«Ítaca» | Xènia Gasull
Els CatarresOques GrassesLildamiSuuPavvlaMarc ParrotJudit NeddermannRoba Estesa i Guillem Roma són alguns dels músics que durant els propers dies se sumaran al projecte encapçalat pel festival Ítaca. Es tracta d'un enregistrament col·lectiu (cançó i videoclip) de la cançó de Lluís Llach, una versió que vol "reivindicar també els valors del festival que aposta per la cultura com a motor de canvi d'una societat més justa i igualitària".

Amb la direcció musical del compositor musical Xavi Lloses, l'enregistrament es farà als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós. La productora gironina Plei s’encarregarà de la gravació de les imatges i de l’edició del videoclip. A l'abril ja es podrà veure el resultat d'aquesta feina que tot just avui es comença a produir amb la complicitat de molts dels músics que participen a l'edició d'enguany del festival empordanès. A més, com a convidat especial de l'enregistrament, Valtonyc hi participarà des de Bèlgica rapejant unes estrofes de la versió. Si tot va amb els terminis previstos, a principi d'abril es podrà veure el resultat.

L'organització del festival –que se celebrarà entre els mesos d’abril i juliol en diverses localitats empordaneses– ha explicat que amb l'enregistrament d'aquesta cançó "volen reiterar la seva aposta per la cultura com a motor de canvi que ajudi a crear una societat més justa i igualitària; un nou marc de convivència que pugui deixar enrere algunes de les problemàtiques socials que vivim actualment, com ara el drama dels refugiats, l'increment de l'extrema dreta, el retrocés de la llibertat d'expressió, les desigualtats entre dones i homes o la injusta situació dels presos polítics catalans", per exemple.

A més, el videoclip combinarà les imatges dels moments de la gravació de la cançó amb imatges d'organitzacions afins a l'organització, com Proactiva Open Arms, el Banc dels Aliments o Òmnium Cultural. També imatges de mobilitzacions ciutadanes com les que van tenir lloc el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb la voluntat de "retre un homenatge a totes aquelles entitats i persones que dia a dia mostren el seu compromís amb la defensa de la llibertat, els drets humans i la cultura", ha remarcat el director del festival, Fran Arnau. Els diners recaptats per les visualitzacions del videoclip d'aquesta cançó es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Empordà, Festival Ítaca, Els Catarres, festivals, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.