Tony Allen, llegenda afrobeat a Badalona

El bateria nigerià obre aquest dissabte una nova edició del Blues i Ritmes.

| 24/03/2011 a les 07:00h

El festival Blues i Ritmes de Badalona enceta una nova edició aquest dissabte 26 de març amb el concert al teatre Principal (21.30 h) d'una figura històrica de la música africana: el bateria nigerià Tony Allen.


Tony Allen és un personatge clau en el neixement i l'eclosió de l'afrobeat -la síntesi sonora de jazz, funk i ritmes i estils de l'Àfrica Occidental com el highlife- que va fer furor a partir dels anys seixanta arreu del continent, amb la ciutat de Lagos com a centre neuràlgic i l'explosiu Fela Kuti com a figura més destacada. Allen, de fet, va ser el director musical del grup de Kuti i va aportar el ritme de les seves baquetes als principals enregistraments del gènere. Diu la llegenda que Fela Kuti presumia del seu percussionista assegurant 'que podia tocar com quatre bateries alhora'.
Des dels temps de Fela, Tony Allen ha anat participant en diversos projectes, com ara The Good The Bad and The Queen, la formació rockera que va unir-lo als anglesos Damon Albarn, Paul Simonon i Simon Tongi. Actualment instal·lat a París, el seu darrer àlbum fins ara com a solista és Secret Agent (World Circuit / Nuevos Medios, 2009). A Badalona el presentarà acompanyat d'una exhuberant banda elèctrica de vuit integrants.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, afrobeat