Aljub i Krama: fang i folk

Els dos grups actuen el 9 d'abril al castell de Verdú en el marc del festival Terralada

| 03/04/2011 a les 07:00h
Arxivat a: Sons de la mediterrània
Cada primavera el poble de Verdú, a l'Urgell, organitza una trobada on es combina la cultura local amb la música folk de qualitat. La vuitena edició es farà al castell de la vila i tindrà com a protagonistes els grups valencians Aljub i Krama.

La trobada organitzada per l’associació cultural Xercavins de Verdú arrencarà enguany viatjant a l’Europa oriental, de la mà d’un grup d’ucraïnesos de la Segarra, i continuarà després amb l’Esbart Sant Martí de Torrelles de Llobregat i el seu espectacle Almogàvers, que recrea en deu balls la història i les vivències arreu de la mar Mediterrània d’aquests soldats mercenaris, amb fama de ferotges, a partir de la Crònica de Ramon Muntaner com a font històrica, amb coreografia de Gerad Palet basada en músiques dels grups Al Tall i Aljub.
El festival Terralada es tancarà precisament, havent sopat, amb el nou espectacle conjunt dels grups valencians Aljub i Krama, que el dia anterior, el 8 d’abril, hauran actuat a Barcelona en el marc del festival Tradicionàrius.
Després de començar a treballar junts explorant creuaments entre les músiques d’arrel valenciana i grega en el treball Afluències (Picap, 2009, Premi Ovidi Montllor al millor disc de l’any), el nou projecte d’aquest equip que capitanegen el guitarrista grec Spyros Kaniaris i el percussionista Joansa Maravilla es diu Aixadar. Diu el diccionari que ‘aixadar’ és ‘cavar o fer altra feina amb l’aixada’, i això és el que fan aquests músics: remoure la terra per sembrar i airejar-la al vent de la terralada. Més informació aquí.

Xèriff de Dr. Calypso
Xèriff de Dr. Calypso | Xavier Mercadé
Descobrim els artistes referencials de l'il·lustre cantant de Dr. Calypso
Artur Estrada a la sala Vol
Artur Estrada a la sala Vol | Juan Miguel Morales
Míriam Cano visita aquesta sala del Poblenou liderada pels membres de la cooperativa L'Afluent
Tarta Relena
Tarta Relena | Clàudia Torrents i Júlia Puig
El duet vocal ens parla del seu primer disc, publicat aquesta setmana amb el segell The Indian Runners
A final de l'any passat ja us vam parlar de Tarta Relena, aquelles dues noies (la Marta i l'Helena) que cantaven a capel·la i que ens avançaven una cançó de rebetiko ("Tou votanikou"). Doncs aquesta setmana el duet ha publicat el seu primer disc, de vuit cançons, amb el nom Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019).
Lali BeGood
Lali BeGood | Arxiu grup
Estrenem el videoclip de "La vida secreta de les formigues", un cant ecologista i de respecte pels animals
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Estrenem el videoclip de "92", una cançó que forma part del proper disc del grup | L'àlbum 'Son' veurà la llum el proper 21 de gener