Aljub i Krama: fang i folk

Els dos grups actuen el 9 d'abril al castell de Verdú en el marc del festival Terralada

| 03/04/2011 a les 07:00h

Cada primavera el poble de Verdú, a l'Urgell, organitza una trobada on es combina la cultura local amb la música folk de qualitat. La vuitena edició es farà al castell de la vila i tindrà com a protagonistes els grups valencians Aljub i Krama.

La trobada organitzada per l’associació cultural Xercavins de Verdú arrencarà enguany viatjant a l’Europa oriental, de la mà d’un grup d’ucraïnesos de la Segarra, i continuarà després amb l’Esbart Sant Martí de Torrelles de Llobregat i el seu espectacle Almogàvers, que recrea en deu balls la història i les vivències arreu de la mar Mediterrània d’aquests soldats mercenaris, amb fama de ferotges, a partir de la Crònica de Ramon Muntaner com a font històrica, amb coreografia de Gerad Palet basada en músiques dels grups Al Tall i Aljub.
El festival Terralada es tancarà precisament, havent sopat, amb el nou espectacle conjunt dels grups valencians Aljub i Krama, que el dia anterior, el 8 d’abril, hauran actuat a Barcelona en el marc del festival Tradicionàrius.
Després de començar a treballar junts explorant creuaments entre les músiques d’arrel valenciana i grega en el treball Afluències (Picap, 2009, Premi Ovidi Montllor al millor disc de l’any), el nou projecte d’aquest equip que capitanegen el guitarrista grec Spyros Kaniaris i el percussionista Joansa Maravilla es diu Aixadar. Diu el diccionari que ‘aixadar’ és ‘cavar o fer altra feina amb l’aixada’, i això és el que fan aquests músics: remoure la terra per sembrar i airejar-la al vent de la terralada. Més informació aquí.
Arxivat a: Sons de la mediterrània