Avui es presenta 'Pop lletrat'

Màrius Serra parla amb els músics de la seva relació amb les lletres que canten

| 15/12/2011 a les 07:00h

Màrius Serra és el mestre de cerimònies del DVD Pop lletrat, que trobareu en exclusiva amb el número de desembre de la revista Enderrock. Serra s'encarrega de parlar de la relació que tenen Cris Juanico, Feliu Ventura, Quim Vila, Carles Sanjosé (Sanjosex) i Xarim Aresté (Very Pomelo) amb les lletres que canten. Avui l'Institut d'Estudis Catalans acull la presentació d'aquest projecte  a les 13 h.


‘Les cançons són la manera més eficaç i influent de la cultura de masses per garantir la riquesa i l’evolució de la llengua.’ A partir d’aquesta afirmació l’escriptor i enigmista Màrius Serra ha elaborat els guions i la presentació de cinc peces documentals que relacionen música i llengua, coincidint amb l’Any de la Paraula Viva impulsat per l’Institut d’Estudis Catalans, amb motiu del centenari de la seva Secció Filològica.
Pop lletrat: lletres sentides
és un DVD documental realitzat per Pol Fuentes en el qual es dialoga amb cantants i músics de tots els territoris de parla catalana: Cris Juanico, Feliu Ventura, Quim Vila, Carles Sanjosé (Sanjosex) i Xarim Aresté (Very Pomelo). Les converses amb Màrius Serra versen sobre l’ús de neologismes a la música pop contemporània d’una manera distesa. La sèrie ha estat enregistrada al teatre del Foment Hortenc, de Barcelona, i mostra els artistes parlant de l’origen de les seves lletres per construir les cançons.
El projecte va néixer arran de la conferència musical que Màrius Serra va mantenir amb Els Amics de les Arts en la celebració del 25è aniversari del centre de terminologia TERMCAT. Aquesta institució s’encarrega de coordinar i promoure les actuacions terminològiques en llengua catalana i té la participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
El DVD té el suport del TERMCAT, l'Institut d'Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística i Linguamón, i es presentarà avui al migdia a l'Institut d'Estudis Catalans. A l'acte també es presentaran els microespais de TV3 Català a l'atac i es comunicarà quins són els guanyadors del concurs de microrelats de l'Institut Ramon Llull i l'Institut d'Estudis Catalans.


Arxivat a: Enderrock