Cesk Freixas i Pau Alabajos, compromesos

Els cantautors faran un concert avui 17 de març al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat

| 17/03/2012 a les 07:00h

Cesk Freixas i Pau Alabajos seran avui al BarnaSants. Formen part d'una generació que ha reivindicat la cançó des de la joventut i el compromís. Els dos artistes han col·laborat sovint arreu dels Països Catalans, i avui presenten un espectacle conjunt.


El concert especial i únic que Cesk Freixas i Pau Alabajos faran avui al vespre al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat serà un repàs exhaustiu per les cançons que componen la seva discografia, amb una especial atenció a les dels seus últims dos discos. En el cas de Freixas, l'últim treball que ha publicat el pendesenc és La mà dels qui t'esperen (Temps Record, 2009) i tot just fa una setmana va recollir novament un Premi Enderrock de votació popular en la categoria de millor artista de cançó d'autor. Freixas, a més, actualment està enregistrant el seu quart disc, Tocats pel foc. Alabajos va fer el concert d'inauguració de la darrera edició del festival BarnaSants a L'Auditori de Barcelona amb el disc Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), i en aquesta ocasió s'acompanya del seu amic Cesk Freixas seguint l'estètica de la Nova Cançó, amb una guitarra, una veu i unes idees per mirar de canviar el món.
Els dos compositors establiran d'aquesta manera un diàleg entre Catalunya i València, entre el nord i el sud, i repassaran amb les seves lletres compromeses les problemàtiques que més els inquieten. El pintor Albert Trilla anirà il·lustrant en directe damunt la tela les emocions que destil·lin les cançons.
Els dos músics es versionaran i enllaçaran les seves pròpies peces amb les cançons d'alguns artistes comuns de referència que més els han influenciat i marcat.
Una nit de discursos i de conscienciació social mitjançant la cançó d'autor en un espectacle únic i irrepetible.
També avui al vespre, i a la mateixa hora, les 21 h, els membres del projecte de l'Etern Retorn –amb Josep Bordes (Pepet i Marieta) al capdavant– trepitjaran l'escenari de L'Auditori de Barcelona per oferir un format renovat de la seva proposta musical també en el marc del festival BarnaSants.
Podeu trobar tota la programació del festival de cançó d'autor al seu web.
Arxivat a: Enderrock