Es presenta 'Dones i cançons'

Dimecres 16 a la Casa Orlandai actuaran Ivette Nadal, Bikimel i Joana Serrat

| 10/01/2013 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
Enderrock, BarnaSants i l’Institut Català de les Dones presenten el monogràfic de la revista Dones que canten avui dijous 10 de gener a les 12 h a la Biblioteca Nacional de Catalunya. És un número especial de la revista que inclou el CD Dones i cançons. A la presentació també es podran escoltar en directe les propostes de tres joves cantautores: Ivette NadalBikimel i Joana Serrat.


La revista inaugura l’Any de les Dones a la Cançó amb un número especial dedicat a 25 cantants catalanes protagonistes d’una escena musical que posa de manifest la contribució artística que aquestes han fet i la seva manera d’entendre la música. El monogràfic coincideix amb l’eclosió d’una nova generació de joves cantants que estrenen nous treballs, la programació del festival BarnaSants 2013, que centrarà bona part del cartell en les cantautores, i la commemoració dels 50 anys de la mítica cançó “Se’n va anar”, popularitzada per Salomé, la primera dona de la cançó en català.
El monogràfic està protagonitzat pel testimoni de 25 grans veus femenines de tots els temps d'arreu dels Països Catalans, des de la Nova Cançó fins al nou pop català. Les entrevistes s’acompanyen del CD recopilatori Dones i cançons (EDR Discos, 2012), una àmplia selecció les noves veus de la cançó i el pop d’autora, la majoria de les quals actuaran al festival BarnaSants, que s’inaugura el proper 25 de gener. La selecció –realitzada per Rosa E. Massaguer– inclou 16 cançons entre peces inèdites i temes recopilats de Sílvia Pérez Cruz, Maria Rodés, Ivette Nadal, Anna Roig, Rosa Pou, Clara Andrés, Marina Rossell, Bikimel, Joana Serrat, Meritxell Gené, Esther Condal, Marta Rius, Montse Castellà, Franca Masu, Névoa i Carme Canela. A més, el fotògraf Juan Miguel Morales ha elaborat expressament per a la publicació una vintena de retrats de les noves generacions de cantautores catalanes.

A la Casa Orlandai
Per completar la presentació de l’Any de les Dones de la Cançó, avui també s'anunciarà un cicle mensual de concerts que la revista celebrarà a la Casa Orlandai (Sarrià, Barcelona) i que s’iniciarà aquest dimecres 16 de gener amb un concert a tres bandes a càrrec d’Ivette Nadal, Bikimel i Joana Serrat

Dones del BarnaSants
Moltes de les artistes que participen al disc que s'inclou a la revista seran presents en el marc del festival de cançó BarnaSants, que enguany ha fet una forta aposta per les veus femenines.
Esther Condal (divendres 1 de febrer, Luz de Gas), Maria del Mar Bonet (dijous 7 de febrer, Auditori Barradas de l'Hospitalet), Ivette Nadal (divendres 1 de març, Luz de Gas), Marina Rossell (dissabte 2 de març, Auditori Barradas de l'Hospitalet), Meritxell Gené (dijous 7 de març, Auditori Barradas de l'Hospitalet), Montse Castellà (divendres 8 de març, Luz de Gas), Sílvia Pérez Cruz (dissabte 9 de març, Teatre Auditori de Sant Cugat), Joana Serrat (divendres 15 de març, Luz de Gas) i Névoa (dissabte 16 de març, Luz de Gas).