La Troba, protagonistes de setembre

Les cançons castelleres recopilades al CD 'Fem pinya'

| 06/09/2013 a les 07:00h

La revista Enderrock proposa un inici de curs amb la festa de Santalegria (Chesapik), el nou disc de La Troba Kung-Fú. Joan Garriga és el protagonista de la portada d'aquest nou número, que inclou una extensa entrevista on el garriguenc explica el retorn als orígens i alhora la mirada endavant d'aquestes noves cançons. A més a més, conversem amb els sis cantautors que encapçalen el manifest de La Cançó Necessària, Els Pets ens avancen quatre coses del seu proper disc i Gemma Ruiz és la protagonista de la secció Destrio.
 

“La rumba, com el punk, és un gènere antisistema: té la mateixa actitud rebel i reivindica un ritual festiu”, explica Joan Garriga a l'entrevista de Roger Palà. En temps de crisi, l'alegria és un tresor amagat, una santa que ens apareix com una il·luminació en comptades ocasions. La feina de joglars i trobadors, diu Garriga, consisteix precisament a saber-la trobar. I això és el que intenta en aquest nou disc, Santalegria (Chesapik).
Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Jordi Montañez, Josep Romeu i Andreu Valor són mitja dotzena de joves cantautors d’arreu dels Països Catalans que signen un manifest titulat  'La cançó necessària': encapçalen un moviment de renovació d’una cançó compromesa amb l’estètica i la cultura.
La Iaia, Beth, Èric Vinaixa, Xarim Aresté, Oriol Maspons i Bongo Botrako són els protagonistes dels cracks de la revista, en un número que es completa amb una entrevista a Els Pets per parlar del que a l'octubre serà el seu tretzè disc d'estudi, L'àrea petita (RGB Suports). Muyayo Rif, Taverners, Iagolaiaga i els Detectius Salvatges, Aspencat i Standstill també són protagonistes d'un número on hi trobareu les cròniques dels festivals d'estiu.



Un disc per fer pinya

Des de "L'anxaneta" de l'animador Jordi Tonietti fins a "Enxaneta" dels rumbers 9son, han passat 16 anys pels nous himnes castellers popularitzats des de la música popular i des d'estils ben diversos. Enderrock presenta el CD Fem pinya (EDR Discos, 2013) amb una recopilació pop per fer l'aleta.

Arxivat a: Enderrock