Una cantata de pel·lícula

Manel Gil-Inglada estrena la cantata 'Com un mirall'

| 03/01/2014 a les 06:58h

El passat 22 de desembre a La Lira de Tremp i el 29 a l'Auditori de Sant Cugat es va fer l'estrena de la cantata Com un mirall, composta pel músic Manel Gil-Inglada sobre textos de Carles Duarte a partir d'un encàrrec de Xavier Baulies, director de la Camerata de Sant Cugat.

Cantata de Nadal a Tremp

El cicle festiu de Nadal són dies d'especial activitat en el camp de la música coral. Entre els projectes que s'hi presenten no hi falten, els darrers anys, les cantates per a cor infantil, cor mixt i orquestra que encarrega i estrena la Camerata de Sant Cugat. Aquest Nadal la novena estrena ha estat Com un mirall, muntatge que ha implica nou grups corals, incloses agrupacions de veus blanques,
Els textos d'aquesta nova cantata van basar-se en una tria de poemes de Carles Duarte –adaptats i estructurats en quatre parts per plasmar la visió tant còsmica com introspectiva que el poeta té del Nadal–, correspostos en el vessant musical per quatre parts escrites per Manel Gil-Inglada, especialment reconegut com a autor de bandes sonores de pel·lícules, que en aquest cas ha combinat el cant coral amb una orquestra convencional a la qual cal sumar també instruments de percussió, celesta i arpa. A més d'aquesta composició d'estrena, el programa es va completar com ja és tradicional amb àries i cors del Messiah, de Haendel, i amb nadales catalanes i d'arreu del món.

Obres d'estrena
La Cantata de Nadal de la Camerata Sant Cugat és una iniciativa que vol estimular i difondre l'obra de compositors catalans actuals. Anteriorment s'hi han estrenat les obres Fes-te el pessebre, de Lluís Vila (2005); Cant de Nadal, de Xavier Benguerel (2006); Betlem, de Joan Josep Gutiérrez (2007); En el bosque helado, de Xavier Capellas (2008); Nit de Plata, d'Àlex Martínez (2009); Pastors a Betlem, de Raimon Romaní sobre poemes de Jacint Verdaguer (2010); Nadal, de Carles Gumí sobre un poema de Joan Maragall (2011), i El viatge de la vida, d'Ivan Capillas sobre textos del poeta Vicenç Llorca (2012).

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz