La formació barcelonina torna a cantar en català per aquest nou senzill

Dorian s'uneix amb Suu per fer un crit «Universal»

Aquest any, la banda de Barcelona Dorian publicarà el sisè àlbum, 'Ritual' (Intromúsica & El Temblor, 2022), que es preveu per aquesta primavera. Ara, publiquen el tercer senzill, “Universal”, on Dorian aposta de nou per cantar en català, i on compten amb l'artista barcelonina Suu
Text: Manel Vizcaino. Fotos: Mickey Tetrov.


"Universal" és un relat sobre com l'amor i l'art units ajuden a superar els reptes que es troba un en el camí de la vida: "Un Picasso o un Magritte, un poema sota el llit, ens parlem amb l'esperit", canta Dorian. En aquest senzill, la banda ha optat per un dream-pop, allunyant-se del so més clàssic del grup i mostrant una nova faceta sonora.

La cançó, escrita pel vocalista del grup Marc Gili, compta amb la coproducció de Sergio Acosta, guitarrista del grup mexicà Zoé i guanyador de quatre premis Grammy, i Álex Ferrer, col·laborador d'artistes com Alizzz, C. Tangana o El Guincho. Aquest nou avançament s'uneix a les cançons ja publicades pel nou àlbum, "Dos Vidas" i "Dual" amb Pimp Flaco.

EL DIRECTE
Dorian ja ha anunciat les primeres dates de la gira on presentarà Ritual, entre les quals destaquen el festival Strenes de Girona (29 d’abril) i el Sant Jordi Club a Barcelona (26 de novembre). Durant aquesta gira el grup també farà un recorregut pel territori llatinoamericà, entre els quals ja estan anunciats Mèxic, Argentina, Xile i molts altres.