Dorian debuta en català

El grup celebra el desè aniversari amb una reedició dels seus hits i dos temes inèdits

| 12/04/2015 a les 07:00h

Després d'una dècada de música i un camí que els ha portat a coronar-se com un dels grups de referència de l'Estat espanyol, Dorian recorda la seva trajectòria amb una reedició dels seus hits: Diez años y un día (I*M Records, 2015). A més, també s'hi podrà sentir dos temes inèdits, un dels quals és el seu debut en català. 
Dorian Foto: Arxiu

Després d'una dècada de trajectòria, Dorian celebra l'aniversari amb Diez años y un día (I*M Records, 2015), que sortirà a la venda el proper 13 d'abril. Sempre amb un peu a Barcelona i l'altre a Ciutat de Mèxic, la seva pàtria adoptiva, el grup defensarà el nou disc en una gira que els durà a diversos països de l'Amèrica Llatina. En aquest darrer treball han tingut la col·laboració de la coneguda cantant mexicana Marion Sosa, a la cançó "El temblor", i de Santi Balmes, de Love of Lesbian i amic de la banda, a "Los amigos que perdí". 

Per a aquest nou disc Dorian han decidit refer alguns dels seus temes i adaptar-los a la sonoritat actual del grup. "Paraísos artificiales" o "La tormenta de arena" són dues de les versions que mostren la seva evolució cap a la maduresa. "No veiem Diez años y un día com un recopilatori, sinó com un àlbum que té entitat per si mateix", explica el teclista del grup, Belly Hernández. 

Aquest àlbum també porta la primera cançó en català de la banda. L'han titulat "Ara" i parla de la separació entre la classe política i la ciutadania: "La veritat és que ja feia temps que volíem compondre una cançó en català, però tampoc ho volíem forçar", explica el cantant, Marc Gili, que afegeix que va sortir amb molta naturalitat i que no descarta que hi hagi més cançons en aquesta llengua. 



Al llarg del 2015 Dorian presentaran un espectacle d'aniversari en què aposten per trobar noves fórmules de transmetre des de l'escenari, on reuniran fins a nou músics, amb una escenografia especial. El 9 de maig aterraran a la sala Barts de Barcelona, dins el Guitar Festival. A l'estiu se'ls podrà veure al Festival de les Arts de València (5 de juny), al Low Fest de Benidorm (25 de juliol) i a l'Arenal Sound de Burriana (30 de juliol). 

Arxivat a: Enderrock