Judit Neddermann guanya el VII Terra i Cultura

Sis Veus per al Poeta, guardonat amb el Premi Celler

| 18/11/2014 a les 12:56h

La musicació de Judit Neddermann i Ignasi Cussó del poema "El fugitiu" de Miquel Martí i Pol ha estat la guanyadora del VII Terra i Cultura que atorga el Celler Vall-Llach, amb una dotació de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. La proposta valenciana 'Sis Veus per al Poeta' s'endú el segon premi per a "Cançó de la rosa de paper" de Vicent Andrés Estellés.
Judit Neddermann

"El fugitiu" està inclosa al debut en solitari que la cantautora vilassarenca va publicar el mes de març, Tot el que he vist (Temps Record, 2014), i la va escriure a quatre mans amb Ignasi Cussó. Sobre el poema, Judit Neddermann explica que hi va connectar de seguida, i considera que els versos revelen que "algú crida silenciosament des de la desesperació". És per això que es va inspirar "en els vagabunds de les ciutats, que viuen en una realitat paral·lela". Però afirma que un cop feta la cançó es va adonar que aquesta realitat "és el neguit humà que tots tenim". 


L'homenatge musical a Vicent Andrés Estellés, Sis Veus per al Poeta , ha guanyat el Premi Celler, que consta d'una ampolla de vi Embruix. El premi ha estat per la "Cançó de la rosa de paper". Eva Dénia, Lola Ledesma, Maria Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla han musicat el poema, que pertany a  Taula parada  (Obra Completa, Volum 4). 


Els altres finalistes de la VII edició del certamen han estat Tomàs de los Santos i Borja Penalba amb "La casa de la música vora del mar", poema de Vicent Andrés Estellés; Guiem Soldevila amb el poema de Salvador Espriu "A la vora del mar", i  Ca Vell amb la musicació "Cançó inexorable" de Josep Carner.
Arxivat a: Enderrock