Arriba en primícia el primer avançament del nou disc del conjunt valencià, 'Cor i foc'

Les Maluks es mouen de nou

El 2021, la banda valenciana Maluks va arrencar amb el debut discogràfic 'Som i vibrem' (Propaganda pel Fet!), en què van fer bandera d'un so electro-tropical i de lletres amb forta càrrega política. 
Text: Sergi Núñez. Fotos: Pablo de Haro Ortega.
Dos anys després, la banda retornarà al maig amb el segon treball Cor i foc (PpF!, 2023), que presentarà vuit noves peces farcides de dancehall, ritmes llatins, rap i urban, reggae i fins i tot techno. Ara, han presentat el primer avançament del disc: "M.A.L.U.K.S".Aquest primer senzill vol reflectir el moment en què es troba Maluks, avançant el tarannà que prendrà el nou disc, i així mateix agraint a tothom que les ha acompanyat en el camí que les ha dut fins aquí. Sota una estètica urbana més fosca que la tropicalitat que les caracteritzava, un obstinat que es va repetint al llarg de tota la cançó i una mostra àmplia de coreografies, la formació deixa clar que amb el seu "tracatracatrà som les falleres majors", i que just comencen una "nova era" en què "els referents no seran només ells".

La cançó, de la mateixa manera que tot el disc, ha estat produït per Genís Trani i Jota Terranegra, mentre el videoclip ha estat ideat i dirigit per Héctor Pinos, Helga Ambak i Clàudia Oviedo. Maluks oferirà els primers concerts de presentació del nou disc Cor i foc a Vila-real (12 de maig), Muro (19 de maig), València (26 de maig) i La Patum de Berga (10 de juny).