actualitat

Maluks vibra de color lila

El quartet valencià presenta el seu debut discogràfic titulat 'Som i vibrem' i ens l'expliquen

De Benimaclet a l'Havana

| 05/02/2021 a les 17:00h

Maluks
Maluks | Jaume Verdú
Marina Bolea, Núria Pons, Laura Honrubia i Maria Deltell s'ajunten i mouen Maluks des de fa poc més d'un any, temps en què han aconseguit consolidar un públic nombrós i fidel a través de cançons com "Fins l'alba" o "Contra l'oblit". El que les valencianes no havien fet fins ara, però, era publicar un elapé discogràfic ni més ni menys que amb onze cançons, entre les quals les dues esmentades.

En aquest debut discogràfic, el quartet esdevé pioner en la creació de l'electrònica ballable i completament empoderada en valencià. Mesclant des de cúmbia fins a dembow, Maluks forja un àlbum farcit de col·laboracions de luxe i versos amb càrrega política. Parlem amb elles sobre Som i vibrem (Propaganda Pel Fet!, 2021). 



"La veritat és que hem format un equip amb totes estes col·laboracions. Estem molt
contentes. Són amigues, són persones que admirem des de fa molt de temps, que anem
coneixent, que estan allí", explica Maria Deltell, que nombra amb fervor algunes de les aportacions de cadascun dels músics, com ara l'acordió de Carles Belda, o Po Lau, "que ha agafat en la nostra cançó, l'essència més orxater", comenta. Deltell també destaca "el suport de les companyes de Pupil·les, que sempre hi han estat", la presència afortunada de Tremenda Jauría o el talent de Chalart 58, que s'ha encarregat de les mescles.

Tampoc no s'oblida d'agrair sincerament l'aportació del bagenc Putxi, qui, assegura, que "ha estat la persona amb qui vam comptar des del primer moment en què vam posar-nos a trobar la nostra sonoritat. A més, és un amor de persona i ens ha donat suport incondicional des del primer moment". 

L'ésser eclèctica
Respecte a la diversitat d'estils que el quartet inclou a Som i vibrem, la cantant expressa que "tots aquests ritmes ens representen, des del dancehall fins al soca o fins a la timba llatina… El que volem aconseguir és fer, de tota aquesta varietat d’estils que ens agraden i consumim, l'essència sonora de Maluks". I és que la simbiosi de la banda inclou ritmes, sabors, colors i, sobretot, cultures. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, pupil·les, valència, Maluks, olor d'ones, Som i vibrem, maluks, EDRValencià, propaganda pel fet, chalart 58

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.