Els Catarres, portada de l'Enderrock de març

El número 234 de la revista portarà un suplement sobre els Premis Enderrock 2015

| 02/03/2015 a les 13:30h

Els guanyadors dels Premis Enderrock per votació popular surten al número del mes de març de la revista. Els Catarres ocupen la portada, però també hi ha lloc per a tots els artistes i grups que publiquen nous discos, com ara Macaco, Les Sueques, RomboBrighton 64. D'altra banda, el 10 de març es commemoren els 20 anys de la mort d'Ovidi Montllor, i en aquest número s'encarta un disc recopilatori de les millors versions que s'han fet del cantautor alcoià, amb el títol M'aclame a tu (EDR Discos, 2015). La revista arribarà als quioscos aquesta setmana, i ja està disponible en format digital a l'iQuiosc.
 
Portada revista Enderrock 234 - març 2015 Foto: Toni Llobet

L'explosió d'Els CatarresBig Bang (Música Global, 2015), arriba a la portada de la revista Enderrock. El tercer disc del trio d'Aiguafreda sortirà l'11 de març: ho expliquen a l'entrevista central, on repassen la seva trajectòria i presenten les noves cançons, de lluita però sempre des de l'alegria. 

Aquest mes fa 20 anys que Ovidi Montllor se'n va anar de vacances. O això es pensava ell, perquè el cantautor és més present que mai: en aquest número de la revista hi podeu trobar un recull de 100 versions que diversos artistes han fet de les cançons de l'alcoià. A més, Enderrock ha editat un àlbum amb una selecció de les versions més destacades, M'aclame a tu (EDR Discos, 2015), que es pot aconseguir amb un exemplar de la revista. 

També en aquest número hi ha les entrevistes a Macaco, que publicarà nou disc a final de mes; Rombo, amb el seu àlbum de debut; Les Sueques, que es reivindiquen amb Educació física (El Genio Equivocado, 2015), i Quart Primera amb Neurones a la punta d'un iceberg (Satélite K, 2015). També hi són Rosa-Luxemburg, que tornen amb Teoria de conjunts (Zeppo Records, 2015), i Brighton 64, orgullosos de representar al mod català en un nou disc. A més, Zoo s'hi reivindiquen com a grup revelació d'aquesta edició dels Premis Enderrock amb el primer disc, Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!, 2014).

La quinzena edició del Sona 9 manté oberta la convocatòria per als grups emergents fins al 15 d'abril, i el dimarts 31 de març s'inaugura a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona en una festa per celebrar els 15 anys de concurs. L'actualitat musical també inclou les cites estivals del 2015: els festivals Canet Rock, Vida Festival, Clownia, Primavera Sound i Cruïlla.

A més, per tal d'escalfar motors de cara a l'abril, el tram final de la revista està dedicat al festival Strenes, centrat en les novetats discogràfiques de l'any: Companyia Elèctrica Dharma, Blaumut, Cris Juanico, The New Raemon, Ebri Knight, Miquel Gil, Joan Miquel Oliver, entre altres.

Suplement especial dels premis Enderrock 
Aquest mes la revista edita un suplement especial sobre la 16a edició dels Premis de la Música Catalana, on es fa un repàs dels guanyadors de la present edició i també una retrospectiva dels premiats al llarg de tota la història dels premis.
Arxivat a: Enderrock