Peralada aposta per la dansa

L'històric festival aborda els mites de Carmen i Otel·lo en la 29a edició

| 10/04/2015 a les 14:59h

El Festival Castell Peralada ja ha presentat la programació completa de la 29a edició, del 10 de juliol al 15 d'agost. Una presència creixent de la dansa i una producció pròpia de l'Otello de Verdi destaquen en l'apartat clàssic, i Tom Jones i Serrat en l'àmbit modern.
Béjart Ballet Lausanne inaugurarà la propera edició del Festival Castell Peralada

El festival s'obrirà al monumental espai medieval els dies 10 i 11 de juliol amb dansa. La companyia Béjart Ballet Lausanne, vinculada històricament al festival, presentarà un programa mixt, amb Gil Roman com a director artístic, que combinarà les coreografies clàssiques de Béjart Bolero i Danses gregues amb obres de nova creació. Seguint amb la dansa, la gran ballarina Sylvie Guillem, immersa en la seva gira de comiat dels escenaris, farà parada a Perelada el 24 de juliol per dir adéu al públic català amb el programa Life in Progress, mentre que la companyia flamenca de Maria Pagés presentarà Yo, Carmen, la seva lectura, profundament femenina, de la pintoresca història que va escriure Mérimée i va immortalitzar als escenaris Bizet.

També al voltant del mite de Carmen girarà la proposta organitzada conjuntament amb Òpera de Butxaca, 4Carmen, on quatre parelles de joves valors de la composició catalana oferiran quatre visions contemporànies de l'estereotip de la gitana sensual de Sevilla; serà el 5 d'agost. I en l'àmbit líric destaca poderosament en la programació l'òpera verdiana Otello, produïda pel festival i amb les veus de Gregory Kunde, Carlos Álvarez i Eva-Maria Westbroek i l'Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu.    

El centenari de l'estrena d'El amor brujo, de Manuel de Falla, se celebrarà al festival el 17 de juliol amb El amor brujo, el fuego y la palabra, en versió escènica de La Fura dels Baus coproduïda amb el Festival Internacional de Música y Danza de Granada. Hi haurà també grans veus en quatre grans recitals: el gran tenor peruà Juan Diego Florez oferirà el 6 d'agost una vetllada 'francesa' amb el seu programa operístic L'Amour, el contratenor croat Max Emanuel Cencic cantarà el 10 d'agost un repertori entre el barroc i el classicisme més galant; el tenor wagnerià Klaus Florian Vogt oferirà el 31 de juliol un concert íntim, mentre que la soprano Diana Damrau interpretarà l'11 d'agost un recital de lied acompanyada del pianista Helmut Deutsch.

Músiques modernes
A banda d'activitats paral·leles –com ara la lectura de textos per part de Josep Maria Flotats acompanyat del violoncel·lista Lluís Claret en un nou espai, la Biblioteca del Castell, el 12 d'agost–, l'estiu peraladenc incopora grans noms de la música moderna: Tom Jones (18 de juliol), Joan Manuel Serrat (25 de juliol), Earth, Wind & Fire (4 d'agost), Luz Casal (7 d'agost), Roger Hodgson (8 d'agost), Gregory Porter i Myles Sanko (11 d'agost) i una Black Night final amb The Excitements, The Sey Sisters i The Limboos (15 d'agost).


Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, òpera, Peralada, dansa