Achilifunk Sound System, la rumba del segle XXI

Estrenem "Hawayano", el senzill del nou disc que publiquen el 5 de maig

| 28/04/2015 a les 07:00h

De la recerca de sàmplers per a produccions electròniques el Dj Txarly Brown va descobrir la rumba catalana, i l'exploració musical l'ha dut a fer renéixer el gènere al nou segle. Col·leccionista i protagonista de les sessions rumberes barcelonines, Brown encapçala una nova dimensió del projecte que va iniciar el 2006 i que ara es presenta com a Achilifunk Sound System

El concepte 'achilifunk' va néixer el 2007 i des d'aleshores Txarly Brown ha publicat tres discos amb les diferents versions del projecte. L'estadi actual és Achilifunk Sound System, i el proper 5 de maig publicaran el quart lliurament de la saga, Robot caló (Propaganda pel Fet!). "És el primer pas d'Achilifunk Sound System, és un punt de partida. No és imprescindible sentir els discos anteriors per entendre el present. Però als que s'enganxen en aquest punt, poden recapitular per entendre com arribem fins aquí", valora el barceloní. 

Enderrock.cat estrenem el senzill de Robot caló, "Hawayano", una versió de "La noche del hawayano" de Peret i també del tema "El charlatán" de l'Orquestra Panamericana, però amb un posat jamaicà i a ritme de ska dels seixanta.  

La posada en directe va ser ambiciosa amb Achilifunk & Original Jazz Orquestra, formada per integrants del Taller de Músics, però per motius logístics i econòmics era difícil mantenir el projecte. Però amb el mateix esperit, Brown modula cap a una nova sonoritat amb eines més tecnològiques i acompanyat de Sam Mosketón (veu i guitarra), Lalo López (guitarra elèctrica) i Jack Chakataga (baix, Hammond i Rodhes) i amb Rambo a la percussió en actuacions de luxe. 
Arxivat a: Enderrock