Nit al museu amb Francesc Burrull Trio

L'entranyable pianista i Copa Lotus, aquest 16 de maig a l'Arts Santa Mònica de Barcelona

| 15/05/2015 a les 10:12h
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Francesc Burrull, Copa Lotus, Arts Santa Mònica
Història viva del jazz català i peça insubstituïble en l'èxit de la Nova Cançó, Francesc Burrull actua amb el seu trio aquest dissabte 16 de maig (21 h) a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, en el marc d'una Nit dels Museus que continuarà després amb el concert de Copa Lotus.
Francesc Burrull Foto: Xavier Mercadé

Francesc Burrull
va ser un dels protagonistes destacats de l'exposició Popcèntric. 50 anys de pop català, que es va poder visitar a l'Arts Santa Mònica fins al passat 12 d'abril. No només pel material exposat, sinó perquè va protagonitzar una suculenta xerrada amb el seu company d'aventures Josep Maria Espinàs.

Una altra de les activitats programades en el marc de l'exposició era el concert doble de Francesc Burrull Trio i del grup Copa Lotus, previst per al 27 de març, que es va haver de suspendre a causa del dol per l'accident aeri del vol Barcelona-Dusseldorf. Finalment, el concert se celebrarà aquest 16 de maig al mateix Arts Santa Mònica a partir de les 21 h (entrada lliure, aforament limitat).

Intèrpret, compositor i arranjador, Burrull va ser director musical del segell Concèntric, una de les empreses fonamentals en l'expansió i la rellevància cultural que va aconseguir la Nova Cançó a partir dels anys seixanta. La passada tardor, coincidint amb el seu vuitantè aniversari, se li van dedicar diverses celebracions, com una trobada entranyable al Palau de la Música i un altra igualment càlida a la seva estimada sala Jamboree. Com a bon improvisador, Francesc Burrull no té un repertori tancat per al concert d'aquest dissabte, però sí que ha plantejat una primera part amb lectures de peces d'Els Setze Jutges (Delfí Abella, Lluís Llach, Guillem d'Efak) i una de segona amb estàndards de jazz.
     
Després del concert de Burrull, actuaran a l'Arts Santa Mònica Copa Lotus, declarats admiradors seus (a més de veïns a Vilanova i la Geltrú) i guanyadors de la XIII edició del Concurs Sona 9. Presenten el disc El moixó foguer (RGB, 2015).