Les eleccions municipals en clau musical

Presentem la llista de músics que ocuparan una regidoria al seu municipi

| 25/05/2015 a les 13:00h

Després de la vetllada electoral d'ahir al vespre i amb el 100% escrutat, algunes alcaldies tindran la representació de músics que combinaran la seva faceta artística amb la política: Francesc Ribera 'Titot' (Brams), Arnau Aymerich (Ebri Knight), Pau Alabajos, Josep Nadal (La Gossa Sorda) i La Marta Rius, entre altres.

Foto: Xavier Mercadé

Una vintena de músics es van presentar a les eleccions del seu municipi, i un cop passada la jornada electoral ja es pot dibuixar el mapa final amb la representació musical pertinent. Si bé bona part dels artistes tancaven la llista de la seva localitat de manera simbòlica, força candidatures han obtingut bons resultats.

La majoria dels músics electes a Catalunya apareixien a les llistes de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), i alguns han entrat al ple dels seus respectius ajuntaments. A la capital catalana l'excantant de Manifesto Josep Garganté ha entrat com a regidor en tercer lloc. A Berga, Francesc Ribera 'Titot' (Brams) ha revalidat la seva regidoria com a número 3. A Argentona (el Maresme), el cantant d'Ebri Knight s'estrena en política i entra al consistori com a quart regidor de la CUP.

A Argelaguer (la Garrotxa) la victòria aclaparadora de la candidatura Independents per Argelaguer amb set regidors inclou la cantautora La Marta Rius. A Maials (el Segrià), en canvi, l'alcalde David Masot (cantant de Tremendos i The Companys) ha guanyat de nou les eleccions, al capdavant de Convergència i Unió (CiU).

La fera ferotge valenciana

El mapa del País Valencià ha estat un dels grans titulars de la jornada electoral, tant pel que fa a les eleccions municipals com a les autonòmiques. La derrota contundent del Partit Popular i l'increment de Compromís com a tercera força parlamentària porta cares noves a les Corts Valencianes, i una d'elles és la del cantant de La Gossa Sorda, Josep Nadal. El grup ha anunciat una aturada indefinida: el líder de la formació de Pego fins ara havia estat regidor del partit al seu poble, i de fet en aquesta elecció tancava la llista municipalista.

En clau municipal, el cantautor Pau Alabajos encapçalava la llista de Compromís de Torrent, i amb quatre regidors se situen com a tercer partit més votat. Pel que fa a Gandia, Toni Sánchez 'Panxo' (Zoo) s'ha quedat a les portes d'entrar al ple: ocupava el número sis de la llista i finalment han obtingut cinc regidors.
Arxivat a: Enderrock