Una nova edició del festival Mas i Mas

Un total de 270 actuacions ompliran el mes d'agost barceloní

| 05/06/2015 a les 14:59h

Del 28 de juliol a l'1 de setembre la 13a edició del festival Mas i Mas oferirà una variada oferta musical repartida per diferents locals de Barcelona. Enguany el Reial Cercle Artístic inicia una col·laboració amb el certamen, oferint el seu escenari per a concerts de música clàssica. L'organització ha aconseguit un cartell rodó amb figures com Kenny Barron i Dave Holland

Marco Mezquida Foto: Juan Miguel Morales

Del 28 de juliol a l'1 de setembre el festival Mas i Mas oferirà la 13a edició, amb un total de 270 concerts repartits segons gèneres musicals. El Jamboree allotjarà els de jazz; el Moog els de tecno; el Palau de la Música Catalana oferirà la inauguració, la cloenda i els recitals de grans concertistes; el Born Centre Cultural, les músiques del món, i el Tarantos, els espectacles de flamenc. A més, enguany s'hi suma el Reial Cercle Artístic, institució situada al bell mig de la ciutat i que acollirà l'oferta de música clàssica. Amb aquesta unió i com ja va succeir l'any passat amb el Born, les dues parts inicien una col·laboració. 

Segons van declarar a la presentació Joan Mas i Pere Pons, director i director artístic del festival respectivament, la Generalitat no els ha enviat els ajuts econòmics corresponents dels darrers anys, tot i haver-los confirmat. Les queixes van ser una constant a la roda de premsa, fins i tot van remarcar la distinció entre "festivals de primera i festivals de segona" que sembla que hi ha a casa nostra. De tota manera, malgrat els contratemps tots dos estaven satisfets amb el resultat aconseguit.

El festival segueix amb la seva filosofia: "Aposta de manera decidida i convençuda pels talents d'aquí, de casa nostra", segons va insistir Pons. Talents nostrats, consolidats i emergents, i també els de prestigi internacional són els que formen el cartell d'aquesta nova edició. Dave Holland, Kenny Barron, Lluc Casares, Andrea Motis, Rocío Márquez i Maria del Mar Bonet són alguns dels intèrprets que passaran pels escenaris del Mas i Mas. 

La juventut segueix sent un dels valors pels quals aposta el festival. Per aquest motiu i amb la intenció de concedir un espai emblemàtic a un talent jove i consolidat, Marco Mezquida oferirà un concert molt especial al Palau; un recital en solitari on el pianista musicarà composicions pròpies en un àmbit fora del seu registre jazzístic. El 4 d'agost el músic obrirà el cicle de concertistes que passaran pel Palau.

El concert inaugural vindrà de la mà de Joan Chamorro, qui dirigirà la Miles Tribut Big Band.   L'espectacle homenatjarà el trompetista nord-americà, coincidint amb el 55è aniversari del Jamboree Jazz Club i la publicació del disc conjunt entre Gil Evans i Davis, Sketches of Spain (Columbia Records, 1960). La formació barcelonina, a més, presentarà l'edició remasteritzada de Sketches of Catalonia (DiscMedi, 2011), treball que van publicar juntament amb Enderrock, repassant la trajectòria del famós i eclèctic intèrpret.  

La cloenda tindrà un marcat caràcter flamenc. Rocío Márquez i Pepe Habichuela, al costat de col·laboradors com Raúl Rodríguez i El Niño de Elche, seran els encarregats de posar el punt final al festival. La jove cantaora presentarà el repertori del seu disc El Niño (Universal Music, 2014), l'1 de setembre al Palau. Segons Joan Mas, el treball de la cantaora està marcant un moment de canvi al flamenc, com ja ho van fer La leyenda del tiempo (PolyGram, 1979) de Camarón de la Isla o Omega (El Europeo, 1996) d'Enrique Morente
 
El Mas i Mas s'ha convertit en una de les ofertes culturals i musicals més consolidades de l'agost barceloní. Enguany segueix apostant pels talents, creadors i músics de casa nostra, oferint una programació variada. Si voleu més informació sobre el festival, podeu visitar el seu web oficial, on també es poden adquirir les entrades per als espectacles. 

Marco Mezquida a l'especial 440 d'estiu
Coincidint amb la seva important actuació al Palau, el pianista menorquí Marco Mezquida serà un dels protagonistes del número doble especial d'estiu de la revista 440Clàssica. Un d'aquests números repassarà l'oferta de festivals de jazz que tindran lloc per la nostra geografia, i inclourà també una extensa entrevista a Mezquida amb motiu de la seva actuació al Mas i Mas.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Palau de la Música, Marco Mezquida, Mas i Mas, jazz