Txarango tancarà gira amb Chucho Valdés

L'espectacle 'Som Mar' tindrà lloc el 21 de novembre dins el Festival de Jazz de Barcelona

| 17/06/2015 a les 12:40h

Després de passejar-se per mig món amb el segon disc, Som Riu (DiscMedi, 2014), Txarango clourà la gira i el final d'etapa amb un concert ben especial: serà el 21 de novembre en el marc del 47è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona amb un convidat de luxe, Chucho Valdés, i també la Barcelona Big Latin Band.

Cartell del concert 'Som Mar'. Autor: Javier Mariscal

La marea de Txarango no té fronteres, ni geogràfiques ni musicals. Per tancar el final d'una etapa plena d'èxits, els del Ripollès preparen un espectacle que va més enllà del format al qual estem acostumats a veure'ls a l'escenari. 

Amb la complicitat del 47è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, Txarango presentaran el 21 de novembre l'espectacle Som Mar, un nou gir de les seves cançons en clau jazzística. Per fer-ho, tindran un convidat de luxe: Chucho Valdés. De fet, la banda és una de les dues i úniques col·laboracions que el jazzista ha acceptat per a la seva nova gira. L'altra és la del jove músic xinés Lang Lang. El pianista cubà és el padrí del festival des de l'any passat i sempre hi ha estat molt vinculat. L'any 2013 va rebre la medalla d'or del festival barceloní, i en aquella edició va retre homenatge al seu pare Bebo Valdés, que havia mort mesos abans. 

Cada vegada més, el festival obre la programació a nous gèneres i busca sinergies amb el jazz com a eix vertebrador. Així doncs, Txarango convidarà a l'escenari Chucho Valdés, i junts protagonitzaran una de les vetllades més eclèctiques del cartell. Ho faran acompanyats de la Barcelona Big Latin Band, els quals s'encarreguen dels arranjaments, i amb una posada a escena dirigida per Guillem Albà. Segons va declarar Ramon Escalé, director de la Barcelona Big Latin Band, aquest espectacle "no transforma el que és Txarango, sinó que li posem un vestit de gala". 

A més, Javier Mariscal ha dissenyat el cartell del concert, en la mateixa línia que la pel·lícula d'animació Chico i Rita, inspirada en Bebo Valdés. Amb aquests dibuixos, l'artista valencià volia "posar colors a l'alegria i ganes de viure dels Txarango".

"Si tu estimes el que fas, el primer que vols és fer-ho bé. Per això el que volem fer després d'aquest espectacle no és aturar-nos, però sí fer els nous projectes amb més calma i dedicació". Sota aquesta declaració del cantant Alguer Miquel, la banda deixa clars quins són els seus objectius de cara a l'any vinent. Dedicar-se als projectes humanitaris que tenen al Senegal, compondre nous temes i descansar sense aturar-se per tal d'escriure noves cançons.

El concert serà el 21 de novembre al Sant Jordi Club a les 21.30 h. Les entrades valen 15 euros i ja estan a la venda
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival de Jazz de Barcelona, Chucho Valdés, Txarango