Arriba la 12a edició de l'(a)phònica

Fins al 21 de juny, Banyoles acull un gran ventall de veus del panorama català

| 18/06/2015 a les 12:00h

La 12a edició de l'(a)phònica s'instal·la a la capital del Pla de l'Estany del 18 al 21 de juny amb artistes com David Carabén (Mishima), Xarim Aresté, Fundación Tony Manero The New Raemon, entre altres.
 Xarim Aresté. Foto: Noemí Elias

La veu com a eix vertebrador d'una programació cada vegada més àmplia, que reuneix propostes musicals, poètiques i escèniques amb l'estany de Banyoles com a teló de fons. Quatre dies que inundaran la ciutat de cultura amb indrets i artistes que cuidaran l'espectacle fins a l'últim detall.

El dijous 18 l'(a)phònica engega a ritme de soul, funk i rock amb Marina BBFace & The Beatroots. Serà un concert gratuït a l'escenari Juanola La Muralla, i aprofitaran per presentar el seu nou disc, Still Beating (DiscMedi). A El Sol, Ferran #roadtrio oferirà en format acústic un recull de les versions amb què es va iniciar com a cantant a Exceso.

La segona jornada, divendres 19, presenta la veu més escènica del cartell. El Teatre Municipal de Banyoles acollirà Acorar, un monòleg escrit i interpretat per Toni Gomila que reflexiona al voltant de la identitat col·lectiva dels pobles. A dalt de Pegasus (Sony Music), Joan Miquel Oliver farà parada a l'auditori de l'Ateneu de la vila, la mateixa nit que Paco Ibáñez, que torna al festival onze anys després de la seva primera actuació. L'estrena de La rosada (BankRobber) de Xarim Aresté a les comarques gironines tindrà lloc a La Juanola (entrada gratuïta). El debut d'XY arribarà en format de disc al setembre, però a Banyoles oferiran des d'estàndards de jazz fins a clàssics dels Beatles.

Dissabte 20, The New Raemon oferirà sessió doble: d'una banda, ha exhaurit les entrades per al concert a la barca La Tirona, i de l'altra, hores més tard (23.30 h) actuarà a Juanola La Muralla juntament amb la Fundación Tony Manero. Una altra proposta gratuïta és el concert de Pantaleó a la plaça del Teatre. Els guanyadors del Premi Joventut del Sona 9 2014 presentaran en directe les cançons de Reina Victòria (Música Global), que publicaran a la tardor. A més, el Claustre del Monestir de Sant Esteve esdevindrà l'escenari de L'Ovidi, poema sense acabar, l'homenatge a Ovidi Montllor a càrrec de Gemma Humet, Toti Soler i l'actor Joan Massotkleiner.

Tampoc queden entrades per a l'actuació de Mazoni a la barca de diumenge 21. La quota poètica anirà a càrrec de Joan Margarit al costat del seu fill Carles Margarit, compositor, saxofonista i arranjador. El líder de Mishima, David Carabén, oferirà un recital en format de trio on repassarà cançons de la seva banda, musicacions de Joan Vinyoli i versions de Serge Gainsbourg, Randy Newman o Neil Hannon. L'última nit la tancaran també The Gramophone Allstars, Halldor Mar, Les Anxovetes i Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach.
Arxivat a: Enderrock, banyoles, (a)phònica, festivals