Un estiu de clàssica i un altre de jazz

La Fura dels Baus i Marco Mezquida, al número doble de la revista 440Clàssica

| 29/06/2015 a les 07:00h

Com cada any, quan arriba l'estiu 440Clàssica publica un número doble amb un repàs a l'oferta de festivals tant de música clàssica com de jazz. La Fura dels Baus, que presentaran a Peralada la seva producció d'El amor brujo, i Marco Mezquida, que actuarà a piano sol al Palau de la Música en el marc del San Miguel Mas i Mas Festival, ocupen les dues portades.


A l'estiu, tota cuca viu. I proliferen també les ofertes musicals arreu. Com cada any, la revista 440Clàssica dedica un número doble (enguany, els números 24 i 25) centrat en les escenes de la clàssica i el jazz, respectivament. Pel que fa a la primera, la portada l'ocupa la ballarina de La Fura dels Baus que, enlairada en una grua, fa els primers assajos per a l'ambiciosa producció d'El amor brujo, de Manuel de Falla, que la companyia estrenarà aquest estiu al festival del Castell de Peralada i al Festival Internacional de Granada coincidint amb el centenari de la primera estrena d'aquesta obra. A l'interior, el director escènic del muntatge, Carlus Padrissa, comenta i revela algunes de les peculiaritats d'aquesta nova adaptació de l'obra de Falla.

A més d'un repàs als principals festivals de clàssica de l'estiu, el número 24 de 440Clàssica també inclou el retrat de deu joves talents sorgits dels centres musicals de grau superior i un reportatge on s'analitza l'òpera de Verdi Otello, a més de les seccions habituals de ressenyes de novetats discogràfiques, l'article operístic de Marcel Gorgori, una personal semblança de Sibelius signada per Joan Estrany, etc.   

El món en un piano
Pel que fa al número 25, que es distribueix conjuntament amb el 24, la portada l'ocupa el pianista menorquí Marco Mezquida, que el 4 d'agost actuarà a piano sol al Palau de la Música Catalana de Barcelona en el marc del 13è San Miguel Mas i Mas Festival. Aprofitant aquesta fita en la seva carrera, Mezquida, intèrpret transversal, hiperactiu i polifacètic, exposa en una extensa entrevista quina és la seva visió de la música, de l'art i l'escena jazzística. El número també inclou informació detallada dels festivals jazzístics del país: el Banc Sabadell Vijazz de Vilafranca del Penedès, el Festival Internacional de Jazz de Peníscola, Jazz al Terrat de la Pedrera, L'Hora del Jazz Memorial Tete Montoliu, el Festival de Jazz de Barcelona, etc. Un altre dels continguts és un article de Martí Farré on, a partir d'un emotiu record del gran divulgador Juan Claudio Cifuentes 'Cifu', repassa l'oferta jazzística que es pot trobar actualment al dial radiofònic. 

Amanides i còctels
El cuiner Jaume Biarnés tampoc no ha faltat a la cita amb la revista, i aquest estiu presenta no una recepta, sinó dues. Al número de clàssica ens proposa l'amanida Carmen, mentre que al de jazz evoca amb el còctel Manhattan els Feliços Anys Vint dels Estats Units, una època en què el swing marcava el pols de la nit i l'alcohol circulava pels patis del darrere.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Marco Mezquida, La Fura dels Baus, 440Clàssica