Reviure aquella nit màgica

50 anys després del concert dels Beatles a Barcelona, una banda de tribut actuarà al Sant Jordi Club

| 03/07/2015 a les 06:59h

Serà impossible tornar a viure la màgia d'aquella nit amb els seus protagonistes, però la capital catalana no ha dubtat ni un moment a l'hora de retre homenatge els quatre de Liverpool mig segle més tard. Els encarregats de rememorar el concert seran The Bootleg Beatles, l'única banda de tribut avalada pels mateixos Beatles Paul McCartney i Ringo Starr. A més, tindran els teloners que van precedir l'actuació de l'any 1965: Los Sírex.

The Bootleg Beatles. Foto: Arxiu Enderrock

Es tracta de la banda de tribut que a imatge i semblança més recorda els quatre de Liverpool. The Bootleg Beatles s'han posat a la pell dels Fab Four més que mai i han recreat el pas dels Beatles per Barcelona ara fa 50 anys. El 2 de juliol van aterrar a Madrid i el diari El País els va seguir minut a minut. 

A Barcelona actuaran aquest vespre, però l'escenari no a la Monumental, sinó al Sant Jordi Club a les 21 h. Això sí, els teloners sí que seran els mateixos, Los Sírex. Les entrades estan disponibles a través d'aquest enllaç

Especial a BTV
El canal televisiu Barcelona Televisió se suma a la commemoració i ha preparat una programació especial cent per cent beatle, també a l'emissora Barcelona FM, al llarg del dia d'avui. A les 23.10 h s'emetrà el reportatge El dia que van venir als Beatles, un minut a minut de les 18 hores que va passar el quartet en terres catalanes.

Cap a les 23.40 h, BTV repescarà el documental produït per la BBC Imagine Imagine, que gira al voltant de la mítica cançó de John Lennon per descobrir tot el simbolisme i ressò mundial de les seves paraules. Ben entrada la mitjanit (00.40 h), BTV proposa un final de festa musical a partir de la reemissió del concert de la banda tribut Abbey Road, enregistrat durant les Festes de la Mercè del 2012. 

A més a més, han obert un espai interactiu al seu web, per no perdre ni un detall de la visita dels quatre grans mestres. 

Beatlemania estiuenca
Ja fa deu anys que a l'Estartit s'oganitza un festival multidisclipinar amb The Beatles com a temàtica central. Del 10 al 12 de juliol la música, el cinema i la literatura més beat es trobaran al Beatles Weekend. A la capital catalana es va avançar la cita a final de juny, però la cultura beatlemaníaca no s'atura. 
 
La Universitat de Barcelona també s'uneix a la commemoració i dedicarà un dels seus cursos d'estiu a conèixer des de diverses perspectives (social, econòmica, política) la transcendència dels Beatles com a símbol. Amb el nom Que arriben els Beatles! també proposen una exposició que es pot visitar fins al 15 de novembre al Centre Cultural El Carme de Badalona. 
Arxivat a: Enderrock, the beatles