En marxa el VIII Terra i Cultura

El certamen impulsat pel Celler Vall Llach busca noves musicacions

| 12/07/2015 a les 07:00h

El Celler Vall Llach ha publicat les bases de la convocatòria de la vuitena edició del certamen Terra i Cultura, que cada any premia la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana.
Terra i Cultura. Foto: Xavier Mercadé

La musicació que Judit Neddermann i Ignasi Cussó van fer l'any passat del poema "El fugitiu" de Miquel Martí i Pol, guanyadora de la VII edició del concurs, aviat trobarà una successora. Els artistes que s'hi presentin podran donar nova vida a les paraules de qualsevol poeta clàssic o contemporani que hagi escrit en llengua catalana. També s'acceptarà poemes traduïts al català d'una altra llengua sempre que els seus traductors hagin publicat anteriorment obra poètica pròpia. 

Senzillesa, intensitat i afany de simbolitzar un poble o territori són atributs que tradicionalment el jurat ha valorat com a positius. Hi ha tres vies de participació: s'hi podran presentar obres discogràfiques publicades, obres publicades a un portal d'internet i obres que s'enviïn directament al certamen. Totes les composicions han de ser originals i inèdites i han d'haver estat publicades entre l'11 de setembre de 2014 i l'11 de setembre de 2015.

Formaran el jurat diverses personalitats rellevants del món de la música i la poesia. L'anunci del seu veredicte es farà en un acte públic que se celebrarà a Barcelona l'11 de novembre de 2015, dia en què es coneixerà el proper guanyador del Premi Miquel Martí i Pol. Podeu lleguir les bases completes de la convocatòria al següent enllaç.

El primer premi està dotat novament de 5.000 €, i ja han guanyat el concurs amb anterioritat artistes com Tomàs de los Santos, Toni Xuclà i Gemma Humet, Roger Mas o Sílvia Pérez Cruz.

Arxivat a: Enderrock, terra i cultura, poesia, celler vall llach