Brams, Blaumut i Bonobos al festival B!

Una única nit musical l'1 d'agost a Bolvir

| 27/07/2015 a les 07:00h

La primera nit d'agost marca el començament de les vacances per a molts, però si assistim al naixement d'una cita musical, els motius de celebració es dupliquen. Enguany neix al petit municipi cerdà de Bolvir un festival per gaudir del bo i el millor del pop i el rock català i per encomiar el seu present, passat i futur. És el festival B!, amb 'b' de Blaumut, Brams i Bonobos!
Blaumut. Foto: Diego Conti

La petita població cerdana de Bolvir ha programat un triple concert gratuït destinat a convertir-se en l'epicentre musical de la comarca durant una nit. El cens del municipi no arriba als 400 habitants, però la localitat ja es prepara per duplicar la població el dia 1 d'agost. Tres bandes se succeiran a l'escenari: Bonobos, l'aposta emergent; Brams, la mostra de rock de la vella escola, i Blaumut, un dels grups amb més presència a l'escena actual.

El triplet guanyador estarà capitanejat per les noves cançons de Blaumut, que fa ben poc van estrenar El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015). El disc és una invitació a fer un viatge a l'interior, intens i ple de turbulències emocionals per endinsar-se en la foresta sentimental dels barcelonins. Després de la tendresa, la festa està assegurada amb Bonobos i la seva patxanga carinyosa. La formació, guanyadora del Premi Enderrock al millor grup revelació de l'any, tocarà les píndoles vitaminades del seu disc, Animalànima (RGB Suports, 2014).

Sens dubte, el grup amb més experiència del festival serà Brams. La banda celebra enguany els 25 anys de vida, en què ha publicat una dotzena de discos. En la seva nova etapa, el grup de Berga ha connectat amb un públic més jove que encara els segueix a places i festivals i que ha rebut amb els braços oberts el seu darrer disc, Anem tancant les portes a la por (Quimera Records, 2014).

Quant a la creació d'aquest nou espai musical estiuenc, l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Vaqué, explica: "La idea va sorgir de la Comissió de Joves del poble, que volia un concert per al jovent". Tot plegat tindrà lloc al Poliesportiu Municipal del poble a partir de les 23 h. El festival serà complementari al cicle de jazz que també acull la comunitat des de fa 8 anys, i que pretén atraure un altre tipus de públic.


Cartell del festival. Foto: Manuel Cuyàs
Arxivat a: Enderrock, bonobos, blaumut, brams, festival b, bolvir, festivals