Folk a la plaça

Se celebra una nova edició de la Plaça del Folk per la Festa Major de Gràcia

| 14/08/2015 a les 07:00h

El Centre Artesà Tradicionàrius organitza com cada any La Plaça del Folk, que tindrà lloc per la Festa Major de la vila de Gràcia. Cada nit del 15 al 21 d'agost hi haurà actuacions en directe a la plaça del Sol. Seran set nits de concerts que faran un repàs per músiques que van des del folk fins a la rumba.   
 Derrumband

Com cada any per la Mare de Déu d'Agost comença la Festa Major de Gràcia, i la mateixa nit també arrencarà una nova edició de La Plaça del Folk, el festival de músiques tradicionals que organitza el Centre Artesà Tradicionàrius, que durarà fins al 21 d'agost. 

El concert inaugural del dia 15 tindrà com a mestre de cerimònies el grup barceloní Derrumband , que retrà un homenatge a la figura de Gato Pérez . De fet la banda va néixer en un concert d'homenatge al Gato , i des d'aleshores ha anat treballant en la línia de versionar les cançons del músic argentí amb altres de la gloriosa època festiva barcelonina de final dels setanta. Actualment la formació està composta per una quinzena de músics, i a La Plaça del Folk presentaran un espectacle per commemorar el 25è aniversari de la desaparició de Gato Pérez .

Últimament han gravat el videoclip de la cançó "Coraçao Sidraleiro", dedicada als seus amics de la  Sidral Brass Band i on continuen en la tradició rumbera llatina:



La programació de la plaça continuarà els dies següents amb concerts cada nit. El grup de folk del Baix Llobregat Riu  presentarà el seu disc  Abans tot això eren camps (autoeditat, 2015). EL dilluns 17 hi actuarà  La Cobleta de la Copeta amb la seva reinterpretació de les músiques tradicionals catalanes i les versions tradipatxangueres de Morena . El dimarts 18 els enèrgics Ítaca Band presentaran el seu últim treball,  Temerario (Propaganda pel Fet! 2015). NEWCAT_ètnic , la nova producció de The New Catalan Ensemble, i les melodies tradicionals pirinenques de l' Orquestrina Trama hi actuaran el dimecres 19. La Troba Kung-Fú seran els encarregats de fer-nos ballar la nit del dijous, i per clausurar la plaça no hi podia haver ningú millor que la rumba festiva dels locals  Arrels de Gràcia / Ximenis. Aquí trobareu tota la informació detallada. 
Arxivat a: Enderrock, Festes de Gràcia, CAT, La PLaça del Folk