Un mercat innovador i de nous formats

D'aquí un mes arribarà la 27a edició del Mercat de Música Viva

| 16/08/2015 a les 07:00h

 Més de 50 actuacions, de les quals prop d'una vintena seran estrenes, formen la programació que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre a la capital d'Osona. El portuguès António Zambujo inaugurarà una nova edició acompanyat de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics.

António Zambujo. Foto: Arxiu de l'artista

El concert inaugural del mercat recull l'esperit de la nova edició, i és que enguany el cartell mostra una clara aposta per les descobertes, els nous formats i les estrenes. El tret de sortida de la 27a edició anirà a càrrec del portuguès António Zambujo, considerat una de les estrelles del neofado i renovador del gènere. Juntament amb l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, dirigida actualment per David Pastor, interpretaran un repertori arranjat per a l'ocasió. Afincat a França, Zambujo va actuar fa tres anys al MMVV i torna per la porta gran a inaugurar l'edició d'enguany.

El plat fort seran les estrenes, encapçalades per les novetats discogràfiques d'Aspencat, Ramon Mirabet, Egon Soda, BikimelCanteca Macao, Soleá MorenteBremen, Xabier Díaz, Pistola i Arianna Puello. S'hi sumen Inspira, Mourn, Bremen, La Soul Machine, el debut d'Electrorumbaio, DJ Panko, la coproducció del mercat amb Carles Benavent Ensemble i el duet de copla i flamenc d'Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbanch.

Hi haurà gèneres i formats inèdits, com ara les propostes internacionals de la capverdiana Elida Almeida, la guitarra d’una sola corda del jamaicà Brushy One String i l’electrònica de JoyCut.

A més, els guanyadors del premi Puig-Porret 2014 presentaran Cants oblidats. El llegat dels cantadors gitanos catalans, una coproducció entre el MMVV i el Taller de Músics. 

El desè aniversari de les Cases de la Música se suma a la 27a edició, a banda de les tradicionals programacions de VicSona i Sona 9, i presentarà les propostes de Jo Jet amb Maria Ribot i Estel Solé, Eduard GenerThe Outside Hours, Sense Sal i Ojo de Buen Cubero a la plaça de la Catedral (divendres 18 de setembre).
 
Per tal de millorar l'experiència al mercat, tant pel que fa a programadors com a públic, la programació es presentarà a través d'itineraris amb abonaments a preus especials, vertebrats en funció dels diferents gèneres, formats i estils.
Arxivat a: Enderrock, Mercat de Música Viva, MMVV, festivals, Vic