Setembre combatiu amb Aspencat

La banda de la Marina Alta és portada de la revista

| 01/09/2015 a les 12:00h

S'acaben les vacances i engega un nou curs amb un horitzó polític i unes eleccions plebiscitàries on també es decidirà un nou Estat per a la música a Catalunya. L'anhel del canvi s'ha evidenciat als comicis de les Corts Valencianes i les municipals, una regeneració que floreix en la música del Sud i que actualment encapçalen Aspencat, els protagonistes de la revista Enderrock de setembre (disponible en format digital a l'iQuiosc.cat) coincidint amb la sortida del seu sisè disc, Tot és ara (Halley Records). Després de la febre festivalera de l'estiu amb les cròniques de les cites, arriben les programacions de tardor amb els festivals Altaveu, MMVV, BAM - Festes de la Mercè, Petits Camaleons o Born de Cançons; la retrobada de Manolo García i Quimi Portet a l'estudi, les novetats discogràfiques de BremenBikimelRamon Mirabet, la fase semifinal del Sona 9 i molt més!


Després de l'època d'Al Tall i Obrint Pas, l'escena alternativa valenciana no para de créixer i uns dels seus protagonistes són Aspencat. Hereus del foc que encenia Obrint Pas, s'han forjat una personalitat pròpia combativa que fusionen amb una base de ritmes caribenys de ska-reggae i bases electròniques de drum'n'bass. Seguint la línia continuista del disc que els ha fet més populars, Essència (autoeditat, 2013), la banda de la Marina Alta consolida la seva proposta a Tot és ara, el seu sisè àlbum que publicaran el 7 de setembre amb el nou segell Halley Records.

El viatge històric de la secció Temps era temps es trasllada a París per repassar els cantautors catalans que van deixar empremta a la mítica sala de concerts: L'Olympia. Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar BonetQuico Pi de la Serra, entre altres, an aprofitar per gravar-hi els seus primers discos en directe. Quin és l'encant d'aquest teatre com a ambaixada musical?

El curs arriba carregat d'estrenes i a la revista parlem dels nous discos d'Adrià Puntí, Alidé Sans, Ramon Mirabet, Guillem Riera, el debut d'XY, el projecte en solitari del bateria d'Els Amics de les Arts Ramon Aragall, Carles Carolina, Bikimel i Bremen. A més, Brams celebra 25 anys d'esperit rebel amb una gira de concerts que culminarà el mes de novembre a la sala Apolo de Barcelona. Després d'engegar la fase semifinal a l'Acústica de Figueres, el Sona 9 segueix de festivals amb les actuacions al Mercat de Música Viva de Vic i al Barcelona Acció Musical (BAM).

El duet format per Quimi Portet i Manolo García s'ha ajuntat per gravar un nou àlbum dues dècades després d'haver dissolt El Último de la Fila, el grup català més popular dels vuitanta i noranta. Ho fan per recuperar cançons dels iniciàtics Los Rápidos i Los Burros.

La ruta festivalera no s'atura
Les cròniques més agosarades i les imatges més impactants de les principals cites estiuenques d'arreu dels Països Catalans. Un tast de música en directe de l'últim popArb, Canet Rock, (a)phònica, Clòwnia, Vida, Acampada Jove, Porta Ferrada i Anòlia. I ens preparem per al festival Altaveu, el BAM - Festes de la Mercè, el Petits Camaleons, el Mercat de Música Viva de Vic, el Born de Cançons i la Fira Mediterrània de Manresa.
Arxivat a: Enderrock, festivals, revista, Enderrock, Aspencat, Sona 9, iQuiosc