The New Raemon versiona Mishima

Avancem "L'estrany", un dels temes de 'El Yeti', l'EP del bandautor barceloní

| 03/09/2015 a les 11:00h

A Enderrock.cat estrenem la versió de "L'estrany" de Mishima, que juntament amb "Los niños del mañana" de Love of Lesbian i "Maldiciones comunes" de Julio de la Rosa són les tres versions que conté l'EP El Yeti. The New Raemon s'ha decidit, però, a editar amb el seu segell aquest treball per deixar constància sobretot de dues cançons seves inèdites, extretes de les sessions del seu últim disc, Oh, Rompehielos (BCore, 2015), amb els títols d'"Efecto invernadero" i "Residencia de ancianos". A partir del 8 de setembre l'EP arribarà a les botigues.
The New Raemon. Foto: Noemí Elías


Ramon Rodríguez (The New Raemon) explica el procés d'elaboració d'aquest EP: "El més complicat de preparar un nou disc és aconseguir agrupar almenys nou cançons que funcionin bé juntes. Perquè això passi cal sacrificar-ne algunes, de vegades penses 'Bah! És del piló!', altres dius 'Merda! És bona però no funciona amb les altres!', i al final deixes fora una o dues cançons que es mereixien estar a l'àlbum. Durant les sessions d'Oh, rompehielos vam reunir disset candidates, algunes les vam abandonar abans d'acabar, dues les vam reservar per al senzill del Record Store Day, 'Día de difuntos' i 'Contrapunto'. I en canvi 'Residencia de ancianos' i 'Efecto invernadero' van quedar fora per evitar un altre disc desolador marca de la casa. Això em va doldre bastant (quasi eren les que més m'agradaven), però en això dels discos cal prendre decisions difícils per al bé comú. Segueixo pensant que vam aconseguir l'equilibri de l'àlbum suprimint de la seqüència aquestes cançons fosques, denses i belles, però estava desitjant publicar el material en algun single o EP".

L'EP El Yeti el dedica al seu amic mort aquest estiu, Rafa Angulo ("querido compañero desde los tiempos de Madee"), i també beu de la tradició anglosaxona de recuperar cançons de sessions i que va popularitzar tant el periodista John Peel. "Sovint deixes fora material que no encaixa bé amb la resta i penses que és bo. Per això m'agrada treure algun EP de tant en tant, quan sento que s'ho val publicar-les. Aquí encara som lluny d'aquest exemple de Peel gràcies a la poca empenta que reben per part del govern les ràdios quan toca programar música amb bon criteri cultural. La gent no és pas tonta, i molts ciutadans ho agrairien. Hi ha gent fent bé les coses a Radio 3, també a iCat, encara que li hagin fotut pals a les rodes traient-la d'antena."



"'Residencia de ancianos' i 'Efecto invernadero' les he rescatat simplement perquè m'agraden, són especials", comenta. Les versions tenen una altra història i connexions: "Al Julio de la Rosa fa uns anys que el conec i és un gran lletrista i compositor. Amb Mishima i Love Of Lesbian som amics de fa anys i ens respectem molt".

Amb MishimaThe New Raemon hi va col·laborar al concert de Sant Jordi d'enguany a L'Auditori de Barcelona amb una magnífica versió de "Qui n'ha begut": "Gràcies. Per a mi va ser molt especial aquella col·laboració, no vam tenir gaire temps per assajar, de fet em vaig treballar la meva part a casa, però va ser engegar el tema i va sonar com si toquéssim junts fa anys. Les cançons les he triat perquè m'agraden, i com que disposava de tota una cara per a les versions vaig aprofitar per enregistrar-les a l'estudi. Ja fa temps que en volia fer una de 'L'estrany', fa anys que li vaig comentar a en David Carabén". I ara ja és una realitat que no genera cap estranyesa: "L'estrany" amb la veu de Ramon Rodríguez.
Arxivat a: Enderrock, the new raeamon, Mishima, EP