Inspira amplifiquen L'Auditori

Es presenta el cartell d'Amplificats, el cicle de músiques modernes

| 03/09/2015 a les 15:00h

En l'àmbit de les músiques modernes i més populars, L'Auditori es consolida com un aparador de cites singulars per als músics que el protagonitzen, ja siguin les estrenes dels seus nous treballs (Egon Soda, Pi de la Serra, Élena, Los Planetas) o celebracions especials (Toni Xuclà o Pau Vallvé).  

Inspira. Foto: Noemí Elías 

Des de l'any passat L'Auditori de Barcelona obre les portes a tota la ciutat amb una programació sensible a totes les estètiques musicals. Aquest matí s'ha presentat el cartell del primer trimestre de la temporada d'Amplificats amb un bon grapat de novetats d'aquesta tardor. Curiosament, molts d'ells són de la ciutat comtal, fet que també suma en la possibilitat d'escoltar propostes de pop i cançó en sales molt ben equipades. És el cas d'Inspira (16 d'octubre), que presentaran el quart disc, Greta (BankRobber), al mateix escenari on van acomiadar el 2012 la gira del segon treball, Escapistes (Amniòtic Records, 2010). 

Després de cinc anys de silenci, Los Planetas aterraran amb nou disc sota el braç, i ja s'han venut més de 900 entrades per a la cita del 29 d'octubre. En format de concert de rock, Egon Soda faran vibrar L'Auditori (26 de novembre) en la presentació oficial de Dadnos precipicios (Naïve, 2015), la seva tercera referència. 

Qui també donarà a conèixer noves cançons a la seu barcelonina seran Élena (5 de novembre), el mallorquí L.A. (5 de desembre) i Le Petit Ramon (21 de novembre). 

Encara a l'estudi, Quico Pi de la Serra ha escollit l'Amplificats (13 de novembre) per al tret de sortida de Dues tasses (Temps Record), el nou treball, que recull el seu darrer espectacle en un LP; cançons antigues que ara torna a incorporar al seu repertori ("Els fariseus", "Sóc poeta"), nous temes ("Flor de clavell", "Quan un es torna gran") i peces de blues instrumental. 

Toni Xuclà prepara festa grossa (30 d'octubre) amb un concert d'aniversari que ha batejat amb el títol 40 anys, 1 dia i 6 cordes. El músic i guitarrista interpretarà el seu darrer treball, Una terra sense mapa (Picap, 2014), i a la segona part de l'espectacle convidarà a l'escenari tota la gent que l'ha acompanyat en projectes passats, presents i futurs. De moment han confirmat assistència Gemma Humet, els membres de Menaix a Truà, Dolo Bertran, Laura Guiteras i Ferran Savall. Per la seva banda, Pau Vallvé tancarà gira de l'àlbum Pels dies bons (autoeditat) en dues dates consecutives: els dies 11 i 12 de desembre. 

Els Afters OBC
Està molt de moda després de la feina anar a fer una copa amb els companys, una tendència coneguda com a after work. L'Auditori s'hi suma però amb una perspectiva diferent: concerts de jazz, flamenc i r'n'b inspirats en els programes més significatius de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) que se celebren els dissabtes després dels concerts de l'orquestra.

Al llarg de tota la temporada el relleu de l'OBC el faran The Gramophone AllStars Big Band (26 de setembre), Pere Martínez (14 de novembre), Flamingo Tours (19 de desembre), Marco Mezquida (20 de febrer), Gabriel Amargant (16 d'abril) i la Big Band de l'ESMUC (28 de maig). 

Jazzístics i mil·lennaris
La voluntat de L'Auditori bascula en dos eixos: donar cabuda als artistes del país i desenvolupar ponts musicals internacionals. És per això que l'equipament ha teixit complicitats amb el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona i el Festival del Mil·lenni. 
Arxivat a: Enderrock, le petit ramon, músiques modernes, l'auditori, barcelona, inspira, pi de la serra, toni xuclà, pau vallvé, élena