Seguem Arran!, en directe

Aquest vespre 14 televisions de la xarxa trasmetran el concert per celebrar la Diada del Born

| 08/09/2015 a les 07:00h

"Els Segadors" han aterrat a El Born Centre Cultural aquest mes amb totes les expressions possibles. Fins al 27-S es podrà veure una exposició sobre la història de l'himne i els seus orígens eròtics. Aquesta nit hi haurà l'acte central, un concert inèdit que repassa l'imaginari col·lectiu del nostre país, Seguem Arran! Quinze himnes i una cançó eròtica, i es podrà veure a través de la xarxa de televisions locals.

Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya. Foto: Arxiu

El concert tindrà dues sessions (a les 20 h i a les 22 h) i el seguiment en directe serà de la darrera. Les televisions associades a La Xarxa que l'emetran són: Canal Blau, Canal Reus TV, Canal Taronja Central, Canal Terres de l'Ebre, El 9 TV, El Punt AVUI TV, Empordà TV, Molins TV, Olot Televisió, TV Costa Brava, TVR - Televisió del Ripollès, Televisió del Berguedà, m1tv i teleb - RTV de Badalona. 

L'espectacle estarà conduït per l'actor i músic Joan Crosas, que també interpretarà alguna cançó. El repertori està format per una quinzena de peces populars catalanes que han esdevingut himnes oficiosos del nostre país. Els interpretaran músics d'arreu dels Països Catalans: Miquel Gil ("Bac de Roda" i "Catalunya, comtat gran"), el cantant i compositor d'Obeses Arnau Tordera ("L'estaca" i "La Santa Espina"), el tenor Roger Padullés ("L'emigrant" i "D'un temps, d'un país"), Mariona Segarra ("La balanguera" i "La fera ferotge") i Jordi Fàbregas ("El més petit de tots" i "Els tres garberets"). El concert clourà amb "Els Segadors" a càrrec de la Coral Cantiga

Tots estaran acompanyats per una formació única que barreja tradició i modernor: la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya dirigida per Francesc Cassú, que s'ha encarregat dels arranjaments (juntament amb Adrià Barbosa). Es tracta de la unió dels instruments de corda tradicionals d'una simfònica habitual amb els vents de la cobla. 

El concert és una producció de Clack, L'Avenç i el Grup Enderrock, com també el documental que es va presentar ara fa un any, Bon cop de falç. La història de l'himne. Aquest es podrà visionar a l'espai barceloní, i a més també es presenta en una exposició multimèdia que dissecciona la peça des d'una perspectiva històrica i del seu ús social.
Arxivat a: Enderrock, els segadors, born centre cultural, diada nacional de catalunya