Microguagua, retrat global d'uns músics ambulants

El 2 d'octubre publicaran el quart disc, 'Grandhotel Cosmopolis'

| 25/09/2015 a les 15:00h

Microguagua han portat la seva música arreu d'Europa i amb tres discos a l'esquena es disposen a amanir de punk i rock el reggae que els caracteritza. El segell Kasba Music editarà la seva quarta entrega, Grandhotel Cosmopolis, i a Enderrock.cat ja en podeu escoltar un avançament: "So run...".

Microguagua. Foto: Arxiu Kasba


Si alguna vegada heu agafat el transport públic a la plaça de Catalunya, ja sigui el metro o els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, segurament haureu topat (sense saber-ho) amb Microguagua. De ben segur que us han aixecat un somriure tot tornant cap a casa o de camí a la feina. Perquè la música, tal com ells pensen i prediquen, ha de ser accessible per a tothom: "D'això sempre n'hem estat convençuts. En aquests anys tocant al carrer ho hem pogut comprovar: la gent gaudeix molt de l'art i la música que troba pel camí en el dia a dia".


Grandhotel Cosmopolis (Kasba Music), els barcelonins dirigeixen el reggae que els caracteritza cap a un nou rumb que apunta cap al rock i el punk. "Quan vam començar a produir les cançons, ens vam mirar a la cara i vam dir-nos: 'Fem el que ens doni la gana, deixem de banda les gàbies dels gèneres musicals i els requeriments del mercat'. Així és com van entrar al reggae els nostres amors de sempre: el rock i el punk", valoren.

En aquest sentit, "So run...", és un reggae punk on contrasten ritme i contingut: "Encara que la música sigui alegre, la lletra és íntima i parla de quan un se sent dèbil i trist i fa un recompte de la seva vida i troba algun nus", expliquen. 

No hi ha escenari que se'ls resisteixi, i són un grup que toca de peus a terra. Grandhotel Cosmopolis és el retrat del món on vivim, i el consideren un espai ple d'incoherències i contradiccions. El 2 d'octubre publicaran el quart disc d'estudi i una setmana després el presentaran a la FNAC El Triangle de Barcelona. De moment han confirmat dues dates més: el 15 d'octubre a la sala [2] Apolo de Barcelona i el 5 de novembre a la sala Juglar de Madrid.
Arxivat a: Enderrock, reggae, microguagua, disc, grandhotel cosmopolis, barcelona, punk, rock