Disc homenatge a Lluís Companys

La revista Enderrock d'octubre encarta un disc amb les cançons de l'espectacle 'Companys 75: la força d'una vida'

| 01/10/2015 a les 13:43h

L'Ajuntament de Barcelona i Enderrock homenatgen la figura del president de la Generalitat, Lluís Companys, amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament, amb un disc que s'encarta amb la revista d'octubre i un espectacle musical el 14 d'octubre al Born Centre Cultural.

Portada del disc


L'acte festiu i institucional serà al Born Centre Cultural de Barcelona el 14 d'octubre (20 h), per reivindicar la vida de Companys, que el 14 d'abril del 1931 va declarar la República Catalana des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona.

Més enllà de l'efemèride dels 75 anys de l'afusellament, Enderrock ha dissenyat l'espectacle col·lectiu Companys 75: la força d'una vida, i edita un CD recopilatori amb les cançons originals i altres que evoquen la seva vida. El recull de cançons es podrà adquirir juntament amb la revista d'octubre, que estrena nou disseny
 
Companys és un dels referents clau del nostre passat més present. En els seus múltiples vessants
–republicà, obrerista, sindicalista, catalanista, frontpopulista i antifeixista– simbolitza un moment complex però també essencial de la lluita per les llibertats, socials, polítiques i nacionals.

L'espectacle tindrà la direcció musical de Joan Díaz i hi participaran una dotzena d'intèrprets d'arreu dels Països Catalans. Lídia Pujol i Mohammed Bout (Orquestra Àrab de Barcelona) cantaran "País petit" (Lluís Llach); el valencià Borja Penalba musicarà el poema d'Estellés "Assumiràs la veu d'un poble" dit per Francesc Anyó; Dani Flaco i Joan Isaac versionaran "Historia de tres amigos" del cantautor anarquista Chicho Sánchez-Ferlosio, i el mallorquí Biel Majoral interpretarà el recull "Cançons republicanes". Pi de la SerraCarme Canela recuperaran la "Canción del frente unido", de l'espectacle ¡No pasarán!, estrenat ara fa vint anys, i l'emocionant poema de Joan Brossa "Final" serà adaptat pel cantaor Pere Martínez, tal com va fer Miguel Poveda al disc Desglaç (DiscMedi, 2005). Finalment, les "Corrandes d'exili" de Pere Quart i Lluís Llach es revisaran amb la veu de Gemma Humet.
Arxivat a: Enderrock, homenatge, lluís companys, born centre cultural, disc, revista